(ВИДЕО) ШТО ЛИ ЌЕ КАЖЕ ЗА ОВА СТЕВО - ВУЧИЌ ШУТИРА ПЕНАЛ КАКО ПРОФИ ФУДБАЛЕР!
(ВИДЕО) ШТО ЛИ ЌЕ КАЖЕ ЗА ОВА СТЕВО - ВУЧИЌ ШУТИРА ПЕНАЛ КАКО ПРОФИ ФУДБАЛЕР!
МВР Е СТРАВ И ТРЕПЕТ ЗА МАФИЈАТА - ОПЕРАТИВНАТА АКЦИЈА “ХИДРА” НА КРИМИНАЛИСТИЧКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИ НАД 300 КРИМИНАЛЦИ
МВР Е СТРАВ И ТРЕПЕТ ЗА МАФИЈАТА - ОПЕРАТИВНАТА АКЦИЈА “ХИДРА” НА КРИМИНАЛИСТИЧКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИ НАД 300 КРИМИНАЛЦИ
(ВИДЕО) ПРАШАЊЕ ДО ЦРВЕНКОВСКИ: СИ ИЛИ НЕ СИ СДСМ?!
(ВИДЕО) ПРАШАЊЕ ДО ЦРВЕНКОВСКИ: СИ ИЛИ НЕ СИ СДСМ?!
Потврден притворот за Хашим Тачи- му се заканува доживотен затвор
Потврден притворот за Хашим Тачи- му се заканува доживотен затвор
Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше во активност на проектот „Волонтираме за солидарно општество“
Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска учествуваше во активност на проектот „Волонтираме за солидарно општество“
Милевски: Преку проектот за прекугранична соработка со Грција обезбедивме ново возило за питка вода во Битола, Новаци и Могила
Милевски: Преку проектот за прекугранична соработка со Грција обезбедивме ново возило за питка вода во Битола, Новаци и Могила
БРАВО - Нина Ангеловска по втор пат избрана за “жена амбасадор за е-трговија” на УНКТАД
БРАВО - Нина Ангеловска по втор пат избрана за “жена амбасадор за е-трговија” на УНКТАД
ВЛАДА: Од Институтот за македонски јазик самите понудија нови толкувања за зборовите што предизвикаа реакција во јавноста соодветно на современиот лингвистички и општествен контекст
ВЛАДА: Од Институтот за македонски јазик самите понудија нови толкувања за зборовите што предизвикаа реакција во јавноста соодветно на современиот лингвистички и општествен контекст

МИТКО ЈАНЧЕВ: Општина Кавадарци денес официјално започна со реконструкција на Градскиот зелен пазар, инвестиција вредна 102 милиони денари

Механизацијата на фирмата „Градба промет“ го расчистува теренот на локацијата на постојниот зелен пазар. Со новиот проект изработен од архитектонското биро „Дизајн центар Инжинеринг“ општината ќе гради современ покриен зелен пазар во две нивоа за паркирање и едно ниво за продажба на свежи зелени производи, како и производи кои бараат посебни услови.
Во функционална смисла објектот ја задржува својата намена која се збогатува со дополнителни содржини.

Приземниот дел е предвиден за пристап, како и за паркирање на 62 лесни автомобили и едно паркинг место за инвалиди. Новина е сообраќајниот пристап до објектот од источнатa страна по траса на ул. „Зелен Пазар“ на потегот од спојот со ул.„Цано Поп-Ристов“ до спојот со ул. „7-ми Септември“ која сега ќе се трансформира од пешачка во улица за моторен сообраќај. Таа улица ќе има функција за пристап до објектот, како и за дотур на производи. Во ова ниво се наоѓаат и санитарни јазли за продавачите и потрошувачите.

На нивото над приземјето (+3.10) се предвидува покриен простор со челична настсрешница кој ќе служи за поставување на мобилни тезги за продажба на зелени производи (зеленчук, сезонско и јужно овошје, цвеќе, чај и зачини), како и посебен дел пунктови каде што ќе се продавааат производи кои бараат посебни услови (месо, риба, млечни производи, јајца, маслинки). Во делот на пазарот каде ќе има поставени тезги за продавање на зелени производи не е предвидено затварање на просторот со ѕидарија.
Проектот предвидува подземно ниво со 66 паркинг места за лесни автомобили и едно паркинг место за лица со посебни потреби. Трите нивоа се поврзани преку вертикални комуникации: скалници, товарен лифт за достава на роба и помал лифт за луѓе. Конструкцијата на објектот е комбинација од бетон и челик.

Општината Кавадарци за изградба на објектот ќе инвестира 102.616.159 денари.
Во времето на изградба на новиот пазар, неговата функција ќе ја обавува пазарот на локацијата на Булеварот „Никола Минчев“.

loading...

GoGoAnime a silent voice gogoanime: Watch Assassination Classroom (Dub) Episode 2

AnimeDao animedao food wars: Watch Log Horizon: Destruction of the Round Table Episode 8