Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите

„Млади новинари денес – одговорни дигитални граѓани утре“ – проект на ЕРАЗМУС+

Во рамките на проектот „Млади новинари денес – одговорни дигитални граѓани утре“ – Еразмус+ КА229, во периодот од 11-15 април 2022 година, училиштето ООУ „Лазо Ангеловски“ во Скопје, ќе биде домаќин на втората ученичка размена на која ќе учествуваат ученици и наставници од партнер-училиштата од Хрватска, Србија и Романија. Темата на оваа размена е „Моќта на медиумите“, а преку планираните активности ќе бидат опфатени следните аспекти: одговорност на новинарот наспрема одговорност на читателот, влијание на медиумите врз општеството и социјалниот живот и контрола на информациите.

Проектот започна да се реализира од септември 2019 година и ќе трае до август 2022 година. Досега оствари бројни активности чија цел е развој на медиумската писменост и дигиталните вештини и знаеања, како креирање на дигитален училишен весник од самите ученици членови на медиумската група од училиштето (https://lainformator.wordpress.com/home/), веб страница на проектот, организација на работилници и дискусии за младите и медиумите и многу други активности за развој на дигитални медиуми и апликации.
Координатор е училиштето: „Свети Петар“ од Ореховец, Хрватска, а партнери во овој проект покрај ООУ „Лазо Ангеловски“ се училиштата „Scoala Gimnaziala Nr. 5“ од Александрија, Романија и „Dositej Obradovic“ од Чичевац, Србија.
Сите реализирани активности се достапни на училишната веб страница на следниот линк
http://oulazoangelovski.com.mk/?page_id=6697

loading...

đăng nhập go88 Chơi ngay Game Bài Go88 có tặng code tân thủ 2022 đăng ký go88

sunwin healthcare private limited