Интервју со Рафајловски: Одлуката на РКЕ за цената на струјата нема да предизвика голем удар врз потрошувачите и ќе ја задржи социјалната стабилност
Интервју со Рафајловски: Одлуката на РКЕ за цената на струјата нема да предизвика голем удар врз потрошувачите и ќе ја задржи социјалната стабилност
АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh
АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh
(АУДИО) Нефи Усеини пцуе новинарка која го прашува за „спорни“ тендери, ЗНМ го осуди испадот
(АУДИО) Нефи Усеини пцуе новинарка која го прашува за „спорни“ тендери, ЗНМ го осуди испадот
Заменик министер Алиу: Мирното решавање на конфликтите е предуслов за развој на здрава средина
Заменик министер Алиу: Мирното решавање на конфликтите е предуслов за развој на здрава средина
ПРИ СУДАР НА ВОЗ СО КАМИОН ВО МИСУРИ, САД, ЗАГИНАА ТРОЈЦА А РАНЕТИ СЕ 50 ПАТНИЦИ
ПРИ СУДАР НА ВОЗ СО КАМИОН ВО МИСУРИ, САД, ЗАГИНАА ТРОЈЦА А РАНЕТИ СЕ 50 ПАТНИЦИ
(ВИДЕО) Посета на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски на кампот за обука во Лазарополе
(ВИДЕО) Посета на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски на кампот за обука во Лазарополе
Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда
Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда
Претседателот на Собранието Талат Џафери, оствари средба со европратениците, членови на Мешовитиот парламентарен комитет – Република Северна Македонија и ЕУ
Претседателот на Собранието Талат Џафери, оствари средба со европратениците, членови на Мешовитиот парламентарен комитет – Република Северна Македонија и ЕУ

ТЕМЕЛКОВСКИ: МЛАДИТЕ ОД КИСЕЛА ВОДА СЕ ШАМПИОНИ ЗА МЛАДИТЕ СЕ ГРИЖИМЕ – СОЗДАВАМЕ УСЛОВИ ЗА ЛИЧЕН РАЗВОЈ

Младите се причина за нашето постоење и секојдневен ангажман. Младите се иднината на секое општеството. Развој на личните таленти и капацитети е основа на нашите заложби и инвестиции во воспитно образовниот процес и воспоставување на механизми и инструменти за нивно себереализирање. За таа цел воспоставивме систем за инвестиции во стимулирање подобро образование, наградување и стимулирање на талентите.

Обезбедуваме и Младински развојни центри со простор за дружење, развој на проекти и предлози и неформална едукација. Истовремено, како и досега ги валоризираме предлозите и забелешките од младите и ги вклучуваме во програмите на општината, со што младите стануваат вистински партнер на Општина Кисела Вода во нејзиниот развој.

Преку воспоставување на центар за млади се создава простор, хабови за развој и реализирање на генијот и талентот на младите, воедо се охрабруваат младите претприемачи да се развиваат и инвестираат во своите бизниси. Исто така, обезбедуваме и поддршак за start-up бизниси.

Новиот инвестициски циклус на општина Кисела Вода поддржува КВАЛИТЕТ на живот!

РЕЗУЛТАТИ ОД ДОСЕГАШНИТЕ ВЛОЖУВАЊА ВО МЛАДИТЕ НА ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА
Општина Кисела Вода воспостави и доделува парични награди за талентирани ученици и ученици спортисти од основните училишта кои во тековната учебна година освоиле прво, второ и трето место на регионални, државни и меѓународни натпревари од областа на науката, уметноста, културата и спортот.

Во периодот од 2017 – 2021 доделени се парични награди во вкупна вредност од 1.637.767,00 денари од кои во:
2018 година – 322.223,00 денари
2019 година – 598.889,00 денари
2020 година – поради пандемијата немаше натпревари
2021 година – 716.655,00 денари

Видлив е порастот на освоени награди во сите категории. Вложувањата и правилниот пристап и стимулирање и наградување на талентите кај младите од Кисела Вода дава резултати на сите полиња, и во областа на културата, образованието и спортот!

Младите од Кисела Вода се шампиони!

loading...

go88 cổng game quốc tế go88 game kinh nghiệm chơi tài xỉu go88

https://sunwin.fan/