Заев на Форумот Делфи во Атина: Потребен ни е економски просперитетен Балкан на 21 век, интегриран во ЕУ
Заев на Форумот Делфи во Атина: Потребен ни е економски просперитетен Балкан на 21 век, интегриран во ЕУ
(ВИДЕО) Заев на средба со министерот за надворешни на Португалија Силва: Амбицијата на Португалија првата меѓувладина конференција со Северна Македонија да се одржи за време на нејзиното претседавање со ЕУ е единствено исправна
(ВИДЕО) Заев на средба со министерот за надворешни на Португалија Силва: Амбицијата на Португалија првата меѓувладина конференција со Северна Македонија да се одржи за време на нејзиното претседавање со ЕУ е единствено исправна
(ВИДЕО) Заев - Санчез: Историска посета со која се зајакнуваат односите меѓу Северна Македонија и Шпанија, прогресивните сили мора да се поддржуваат меѓусебно
(ВИДЕО) Заев - Санчез: Историска посета со која се зајакнуваат односите меѓу Северна Македонија и Шпанија, прогресивните сили мора да се поддржуваат меѓусебно
Џафери: Рамазан бајрам нека биде поттик за правење добри дела
Џафери: Рамазан бајрам нека биде поттик за правење добри дела
НЕВЕРОЈАТНО, ДОЧЕКАВМЕ ГРЦИТЕ ДА НЕ БРАНАТ ОД БУГАРИТЕ НА СМЕТКА НА АЛБАНЦИТЕ: Грција не прифаќа одвојување на Македонија и Албанија на патот кон ЕУ
НЕВЕРОЈАТНО, ДОЧЕКАВМЕ ГРЦИТЕ ДА НЕ БРАНАТ ОД БУГАРИТЕ НА СМЕТКА НА АЛБАНЦИТЕ: Грција не прифаќа одвојување на Македонија и Албанија на патот кон ЕУ
(ВИДЕО) БРАВО - Шестиот пакет мерки вреден 17,8 милиони евра е силна поддршка за туристичко-угостителскиот сектор
(ВИДЕО) БРАВО - Шестиот пакет мерки вреден 17,8 милиони евра е силна поддршка за туристичко-угостителскиот сектор
(ВИДЕО) СЕ ПОЧНА КОГА ИЗРАЕЛ ПОЧНА ДА ГИ ТЕПА МУСЛИМАНИТЕ КОИ СЕ МОЛЕА ВО ЏАМИЈАТА АЛ АКСА - Хаос во Израел : Горат синагоги, Нетанјаху прогласи вонредна состојба
(ВИДЕО) СЕ ПОЧНА КОГА ИЗРАЕЛ ПОЧНА ДА ГИ ТЕПА МУСЛИМАНИТЕ КОИ СЕ МОЛЕА ВО ЏАМИЈАТА АЛ АКСА - Хаос во Израел : Горат синагоги, Нетанјаху прогласи вонредна состојба
(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО, НА ПОНИКВА ВО КОЧАНИ ИМА АВИОНСКА ПИСТА?!?!
(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО, НА ПОНИКВА ВО КОЧАНИ ИМА АВИОНСКА ПИСТА?!?!

МНР ГИ ПРАТИ ПРВИТЕ 4 ЕКОНОМСКИ ПРОМОТОРИ ВО ПОЛСКА, ГЕРМАНИЈА, ТУРЦИЈА И ДУБАИ

Во рамки на исполнување на мандатната мисија а со цел зајакнување на економската дипломатија денес ги преставувам првите четири економски советници кои ќе бидат упатени во Варшава 🇵🇱(Илија Псалтиров), Минхен 🇩🇪(Абдилџемил Саити), Анкара 🇹🇷(Сузана Тунева) и Абу Даби 🇦🇪 (Бекри Ајдини).

Нивна задача ќе биде секако да ги престават потенцијалите на 🇲🇰 како:
📌привлечна дестинација за странски инвестиции 🪙;
📌 атрактивна туристичка дестинација ⛱️⛷️;
📌да ги промовираат нашите извозни потенцијали 😋;
📌 Северна Македонија како економски и политички бренд кој претставува дел од современото општество💡.
Во следната фаза од овој, пилот проект, таргет се и ФАО во Рим 🇮🇹 и СТО во Женева 🇨🇭.
🇲🇰🤝🇵🇱🇨🇿🇸🇰🇭🇺🇩🇪🇦🇹🇹🇷🇦🇪

…….
Në kuadër të plotësimit të misionit të mandatit e me qëllim përforcimin e diplomacisë ekonomike, sot i prezantoj katër këshilltarët e parë ekonomik që do të dërgohen në Varshavë 🇵🇱 (Ilija Psaltirov), Mynih 🇩🇪 (Abdilxhemil Saiti), Ankara 🇹🇷 (Suzana Tuneva) dhe Abu Dabi 🇦🇪 (Bekri Ajdini).
Detyra e tyre do të jetë prezantimi i potencialeve të 🇲🇰 si:
📌 Destinacion tërheqës për investime të huaja 🪙;
📌 Destinacion atraktiv turistik ⛱️⛷️;
📌 T’i promovojnë potencialet tona eksportuese 😋;
📌 Maqedoninë e Veriut si brend ekonomik dhe politik që paraqet pjesë të shoqërisë bashkëkohore 💡.
Në fazën vijuese nga ky pilot- projekt, target janë FAO në Romë dhe OBT në Gjenevë 🇨🇭.
🇲🇰🤝🇵🇱🇨🇿🇸🇰🇭🇺🇩🇪🇦🇹🇹🇷🇦🇪

loading...

AniWatch animes online: JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 39

AnimeDao animedao list: Hori-san to Miyamura-kun (https://animedao.nl/m/ZRNx) Episode 4