Интервју со Рафајловски: Одлуката на РКЕ за цената на струјата нема да предизвика голем удар врз потрошувачите и ќе ја задржи социјалната стабилност
Интервју со Рафајловски: Одлуката на РКЕ за цената на струјата нема да предизвика голем удар врз потрошувачите и ќе ја задржи социјалната стабилност
АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh
АД ЕСМ ПОНУДИ ЦЕНА ОД 48Е/МWh, ЦЕНИТЕ НА БЕРЗИТЕ ДОСТИГНУВААТ ДО 360Е/MWh
(АУДИО) Нефи Усеини пцуе новинарка која го прашува за „спорни“ тендери, ЗНМ го осуди испадот
(АУДИО) Нефи Усеини пцуе новинарка која го прашува за „спорни“ тендери, ЗНМ го осуди испадот
Заменик министер Алиу: Мирното решавање на конфликтите е предуслов за развој на здрава средина
Заменик министер Алиу: Мирното решавање на конфликтите е предуслов за развој на здрава средина
ПРИ СУДАР НА ВОЗ СО КАМИОН ВО МИСУРИ, САД, ЗАГИНАА ТРОЈЦА А РАНЕТИ СЕ 50 ПАТНИЦИ
ПРИ СУДАР НА ВОЗ СО КАМИОН ВО МИСУРИ, САД, ЗАГИНАА ТРОЈЦА А РАНЕТИ СЕ 50 ПАТНИЦИ
(ВИДЕО) Посета на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски на кампот за обука во Лазарополе
(ВИДЕО) Посета на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски на кампот за обука во Лазарополе
Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда
Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда
Претседателот на Собранието Талат Џафери, оствари средба со европратениците, членови на Мешовитиот парламентарен комитет – Република Северна Македонија и ЕУ
Претседателот на Собранието Талат Џафери, оствари средба со европратениците, членови на Мешовитиот парламентарен комитет – Република Северна Македонија и ЕУ

НОВИОТ МНТ СЕ РАСПАЃА – МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ДАВА МИЛИОНИ ДЕНАРИ ГОДИШНО ЗА ПОПРАВКИ, ТЕЧЕ КРОВОТ, СЕ РАСПАЃА ФАСАДАТА, ПОПЛАВЕН Е ПОДРУМОТ

Проблемите кои го следат МНТ, како еден од проектот „Скопје 2014“, никако да се решат а постојано се појавуваат нови.

Оградата на МНТ одамна е веќе во лоша состојба, а фотографиите сведочат дека ништо не е променето во изминатиот период.

Оградата е изронета во најголем дел, што доволно покажува колку истата не било квалитетно направена. Директорката на МНТ, Симона Угирновска за „Фокус“ го изрази своето разочарување што во МНТ секоја година по нешто се реновира.

„Како приоритет беше оценето протекувањето во објектот и системот за ладење и греење. За жал, не може ни Министерството за култура да одвојува само пари за една институција. Секоја година по нешто се реновира. И покрај тоа што е пуштен во употреба пред осум години“, вели Угриновска.

loading...