ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат

МУКАЕТОВ ДРЖИ ЛЕКЦИЈА ПО МЕНАЏИРАЊЕ – „Алкалоид“ в година очекува раст на приходи од 8% и вкупно ќе достигнат 224 милиони евра! Ќе има и дивиденда, износот во март

Најголемата домашна фармацевтска компанија „Алкалоид“ проектира раст на приходите за 8 отсто во идната 2022 година. Во нивниот јавно достапен бизнис план за идната година пишува дека продажбата на асоритманот на „Алкалоид“ (консолидирано) се очекува да достигне 224 милиони евра.

Од тоа продажбата на фармацевтски артикли ќе учествува со 87 отсто,а асортиманот на билкарство, козметика и хемија со 13 отсто во вкупната продажба. Извозот на „Алкалоид“ во вкупната продажба се очекува да учествува со 65 отсто, а пласманот на домашниот пазар ќе учествува со 35 отсто.

Бизнис планот на компанијата предвидува дека во 2022 година во материјални и нематеријални средства да се инвестираат 14 отсто од консолидираните приходи на друштвото.

Најголемата македонска фармацевтска компанија „Алкалоид“ воедно е и пример за корпоративно одговорно однесување. „Алкалоид“ денеска го објави финансискиот календар за 2022 година во кој детално се наведени сите ценовно чувствителни информации за следната година кои се корисни потенцијалните инвеститори да антципираат вложувања таа акција.

Најкорисна информација на инвеститорите во акции веројатно ќе биде потврдата од календарот за исплата на дивиденда од успешното работење за 2021 година. Акционерското собрание ќе се одржи во првите 11 дена на април, а точките за дневниот ред ќе бидат објавени еден месец претходно. „Алкалоид“ е прва компанија која објави дека ја продолжува повеќегодишната традиција за објава на дивиденда. Износот што беше исплатен годинава за ланската добивка е 400 денари, а согласно корпоративната политика на „Алкалоид“ може да се очекува и повисока дивиденда од исплатената за 2020 година.

Воедно финансискиот календар ги содржи и термините за објава на кварталните информации за финансиското работење на „Алкалоид“. Календарот завршува со објава на бизнис планот за 2023 година.

Оваа конзистентна деловна пракса на „Алкалоид“ е значаен доказ за реномето што го има таа акција која во инвеститорската заедница важи за посилна или барем рамна на државна обврзница.

Сите информации од бизнис планот и од финансискиот календар се достапни на следниве линкови SEI Net V2 и овде.

loading...

4Anime - Watch English Anime Online For Free in HD | 4Anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

DON'T TOY WITH ME, MISS NAGATORO

anime stream JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable

anime sites WONDER EGG PRIORITY

4Anime Dragon Ball Super (Dub) Episode 130

4Anime High School DxD Episode 9