БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

МУКАЕТОВ ОДЛИЧНО МЕНАЏИРА – „АЛКАЛОИД“ СО 121 НОВО ВРАБОТУВАЊЕ И ЗГОЛЕМЕНИ ПРОДАЖБИ ОД 7% ВО ПЕРИОДОТ ЈАНУАРИ-ЈУНИ 2021

Во првите шест месеци од годината, „Алкалоид“ остварил инвестиции во вредност од 524 милиони денари (Фото: СДК.МК)

„Алкалоид“ остварил 121 ново вработување, инвестиции од над 524 милиони денари и консолидирани продажби од 6,27 милијарди денари во периодот јануари-јуни 2021.

Според единечниот биланс на успех, продажбите достигнуваат 4.788.760.106 денари во периодот јануари-јуни 2021, што е за 1% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. Вкупните консолидирани продажби достигнуваат 6.272.411.971 денар, 3% повеќе во споредба со лани.

Консолидираните продажби на домашен пазар се зголемени за 7%, додека вкупниот консолидиран извоз на компанијата е зголемен за 1%. Од вкупните продажби, 35% се остварени на домашен пазар, а 65% на странските пазари, најмногу во земјите од Југоисточна Европа – 34%.

Во структурата на вкупните консолидирани продажби најголемо учество заземаат производите од сегментот фармација, 88%, а сегментот хемија, козметика и билкарство учествува со 12%.

Вкупните инвестиции во основни средства изнесуваат 524.113.924 денари.

Единечната добивка пред финансиските трошоци, даноците и амортизацијата (ЕБИТДА), која изнесува 1.065.699.771 денари, бележи зголемување од околу 13%, додека единечната нето-добивка изнесува 588.962.195 денари и е зголемена за 12%. Консолидираната добивка пред ЕБИТДА достигна 1.110.263.703 денари и бележи раст од 13%, додека консолидираната нето-добивка во износ од 583.524.249 денари е зголемена за 14%.

Во периодот јануари-јуни 2021, во „Алкалоид“ се реализирани 121 ново вработување во Северна Македонија. Групацијата „Алкалоид“ сега брои 2.479 вработени, од кои 1.909 се во базата во Скопје, а 570 во подружниците во странство.

Акциите на „Алкалоид“ котираат на Македонската берза за хартии од вредност од 2002 и важат за едни од најтргуваните и најликвидни. Цената на една акција во периодот јануари-јуни 2021 се движеше од 13.300 до 16.500 денари или просечно 14.738,30 денари, што претставува раст од 23,3% во споредба со истиот период во 2020.

loading...

watch anime dub. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2

AniWatch My Hero Academia Season 3

english anime Black Clover

AniWatch Attack on Titan Final Season (Dub) Episode 7

AniWatch Dragon Ball (Dub) Episode 145