Милевски: Децата пред се, училиштето во Косоврасти реновирано според најнови стандарди
Милевски: Децата пред се, училиштето во Косоврасти реновирано според најнови стандарди
СО БУГАРИЈА ГОВОРИМЕ ДВА СЛИЧНИ, НО РАЗЛИЧНИ И МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ЈАЗИЦИ, Ѝ ОДГОВОРИ ЗАЕВ НА МИЗРАХИ
СО БУГАРИЈА ГОВОРИМЕ ДВА СЛИЧНИ, НО РАЗЛИЧНИ И МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ЈАЗИЦИ, Ѝ ОДГОВОРИ ЗАЕВ НА МИЗРАХИ
(ВИДЕО) Министерот Спасовски оддаде почит на четворицата македонски бранители во чија чест беше откриено спомен обележје во Берово
(ВИДЕО) Министерот Спасовски оддаде почит на четворицата македонски бранители во чија чест беше откриено спомен обележје во Берово
(ВИДЕО) ДЕТАЛНА АНАЛИЗА НА ТЕМА ДАЛИ СЕ ТЕТОВЧАНИ ЦИЦИИ?
(ВИДЕО) ДЕТАЛНА АНАЛИЗА НА ТЕМА ДАЛИ СЕ ТЕТОВЧАНИ ЦИЦИИ?
ОДЛИЧНИ ВЕСТИ - Заев на Економски Форум во Скопје: „Во првите пет месеци потпишавме 15 договори за инвестирање“
ОДЛИЧНИ ВЕСТИ - Заев на Економски Форум во Скопје: „Во првите пет месеци потпишавме 15 договори за инвестирање“
БРАВО - Министерот за правда Маричиќ доби поддршка и охрабрување од евроамбасадорот Гир кој оцени дека досегашната работа на Министерството за правда е во вистинска насока и дека динамиката на реформи е добра
БРАВО - Министерот за правда Маричиќ доби поддршка и охрабрување од евроамбасадорот Гир кој оцени дека досегашната работа на Министерството за правда е во вистинска насока и дека динамиката на реформи е добра
ТОП 10 НАЈГЛУПИ ТЕЗИ НА ВМРОВЦИТЕ ЗА ВЕТОТО ОД БУГАРИЈА
ТОП 10 НАЈГЛУПИ ТЕЗИ НА ВМРОВЦИТЕ ЗА ВЕТОТО ОД БУГАРИЈА
БРАВО - ОПШТИНА ГАЗИ БАБА ВТОРА НАЈТРАНСПАРЕНТНА ОПШТИНА ВО ДРЖАВАТА
БРАВО - ОПШТИНА ГАЗИ БАБА ВТОРА НАЈТРАНСПАРЕНТНА ОПШТИНА ВО ДРЖАВАТА

НАУМОВСКИ: На Светскиот ден на енергетската ефикасност, ја посетив градинката Росица во Хром, чијшто објект е дел од проектот: 🟩поставување на фотонапонски панели и хибридни сончеви колектори како замена за производство на електрична енергија и топла вода

🟩ООУ ,,Ѓорче Петров‘‘ во Дексион ќе добие нов енергетски ефикасен кров. Следната седмица изведувачот ќе биде воведен во работа.
Предходно:
✅Променивме 3250 ЛЕД светилки во целата општина,
✅Поставена е нов систем за загревање на спортската сала во ООУ,,Тихомир Милошевски‘‘ со ЕЕ топлинска пумпа,
✅Променет кров во ООУ,, Димитар Поп Георгиев-Беровски‘‘,
✅Поставени ЛЕД светилки на сите влезови и излези во шестте училишта.
🟢Воведуваме 20% зеленило во градежните парцели при носењето на ДУП-овите,
🟢Субвенционираме енергетски ефикасна фасада за стамбено домување со 30% од вредноста на проектот.
🟢При проектирањето на сите јавни објекти се запазуваат мерките за Енергетска Ефикасност и се имплементираат еколошки системи за загревање.
🌳Соочени со климатските промени, свесно пристапуваме кон заштеда и користење на обновливите избори на енергија.
♻️Размислувај глобално-делувај локално за наше Ѓорче.

loading...