Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
И Холандија го активира антикризниот план, ги вклучува термоелектраните
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана
Петар Колев: Доколку Македонија не ја прифати подадената рака на Бугарија ќе биде целосно изолирана

НАУМОВСКИ: Со директорот на Агенцијата за млади и спорт, Naumce Mojsoski извршивме увид во градежните работи на базенот во Ѓорче Петров

Првпат во историјата општината добива затворен објект каде младите генерации ќе може да го развиваат и усовршуваат талентот за пливање и дополнително, преку спортот да го зајакнат психофизичкиот развој. По часовите, базенот ќе може да го користат и рекреативци.

Со одлична динамика се движи неговата изградба. Според состојбата на лице-место, базенот ќе биде пуштен во употреба во предвидениот рок од 18 месеци, односно кон крајот на 2021.
Ѓорче Петров е расадник на спортски таленти. Со вакви современи капитални проекти градени по светски стандарди допринесуваме дополнителнo да ги мотивираме младите да почнат да се занимаваат со спорт.

Општината и натаму ќе биде поддршка на сите клубови, индивидуални спортисти и млади таленти од Ѓорче Петров.

loading...