АЛО ДАНЕЛА, СКОПЈЕ НЕ Е РАСАДНИК ПА ДА ГО ЗАПОСТАВИШ И УНИШТИШ ДОДЕКА ГО МУЗЕШ!
АЛО ДАНЕЛА, СКОПЈЕ НЕ Е РАСАДНИК ПА ДА ГО ЗАПОСТАВИШ И УНИШТИШ ДОДЕКА ГО МУЗЕШ!
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e

НЕБОЈША АРСИЌ: ТРЕБАШЕ ЛИ СДСМ ДА БИДЕ КАЗНЕТ И КОЛКУ?

Понекогаш мирољубивоста поготово во овие тешки коронски времиња, знае да биде ненаградена па и поразена.

Колку и да имала грешки оваа Влада, па и сите останати функционери и градоначалници, а ги имаше (да не ги набројувам), едно е недвосмислено и стои како факт. Имено..:
– Ниту еден национален медиум не е под контрола на Сдсм. Напротив, истите се критички настроени, што и така треба. За тоа се боревме. Премиер одговара на сите новинарски прашања.
– Не постоеше ниту еден реваншизам кон опонентот. Напротив, беа вработувани многу вмровски професионални кадри во институциите. Останаа многу вмровски раководители.
– Не се случи во изминатите години додека на власт е Сдсм, ниту една меѓуетничка тепачка, поттик за меѓунационална омраза. Дури и навивачките групи драстично омекнаа во скандирањата. (Некогаш сонувавме за тоа).
– Кој ли веруваше дека Вмро ќе оди во коалиција со Алијанса? Никој. И тоа е заслуга на Сдсм. Направи мешани коалиции уште во кампањите. За првпат не слушавме националистичка реторика во изборна кампања.
– Сдсм ги реши сите крупни прашања кои ни беа натежнати изминативе 30 години. Да, со Бугарија остана нерешено прашањето. Ама па, некоја друга Влада нека решава крупен проблем. Па и Сдсм има душа. Иако, од искуство очигледно е дека пак Сдсм ќе треба да го решава и тоа. Ама нејсе. Учен е Сдсм да решава и надополнува се’ што е пропуштено.
Барем денес одиме секаде на одмор во соседството и не наидуваме на понижувања. Релаксирани односи со сите.
Заев го направи сето ова. Поради короната изостана економскиот раст. Некогаш имаш непредвидливи ситуации од кои не можеш да побегнеш.

Требаше Сдсм да биде казнет?
Па и да требаше, не требаше да биде на сметка на поволност за Вмро. На ова и вакво Вмро, не. Не требаше. Ама што е тука е. Македонија секогаш издржувала и опстојувала!

loading...