СУДИРОТ НА РЕЏЕП ТАИП ЕРДОГАН СО САД И НАТО И ПРАВИ ГОЛЕМА ШТЕТА НА МАКЕДОНИЈА
СУДИРОТ НА РЕЏЕП ТАИП ЕРДОГАН СО САД И НАТО И ПРАВИ ГОЛЕМА ШТЕТА НА МАКЕДОНИЈА
ЕРДОГАН СЕ НАЛУТИ ШТО ГРЧКИОТ ПРЕМИЕР ЛОБИРАЛ ВО САД ДА НЕ ИМ СЕ ПРОДАВААТ НАЈНОВИ ВОЕНИ АВИОНИ НА ТУРЦИТЕ: МИЦОТАКИС ВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ ЗА МЕНЕ, ИЗЈАВИ ЕРДОГАН
ЕРДОГАН СЕ НАЛУТИ ШТО ГРЧКИОТ ПРЕМИЕР ЛОБИРАЛ ВО САД ДА НЕ ИМ СЕ ПРОДАВААТ НАЈНОВИ ВОЕНИ АВИОНИ НА ТУРЦИТЕ: МИЦОТАКИС ВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ ЗА МЕНЕ, ИЗЈАВИ ЕРДОГАН
СПАСОВСКИ: Благодарност за укажаното братољубие од српскиот Патријарх Порфириј, кога браќата се сакаат, се радуваат и Небото и Земјата
СПАСОВСКИ: Благодарност за укажаното братољубие од српскиот Патријарх Порфириј, кога браќата се сакаат, се радуваат и Небото и Земјата
ДОДЕКА КРИПТОВАЛУТИТЕ БЕЛЕЖАТ ВРТОГЛАВ ПАД НА БЕРЗИТЕ, ШЕФИЦА НА ММФ ЛАГАРД ГИ ДОТЕПА: КРИПТОВАЛУТИТЕ СЕ БЕЗВРЕДНИ, МОРА ДА НАЈДЕМЕ НАЧИНИ ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НЕУКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ОД ВАКВИ ИЗМАМИ ВО КОИ ГИ ГУБАТ СВОИТЕ ЗАШТЕДИ
ДОДЕКА КРИПТОВАЛУТИТЕ БЕЛЕЖАТ ВРТОГЛАВ ПАД НА БЕРЗИТЕ, ШЕФИЦА НА ММФ ЛАГАРД ГИ ДОТЕПА: КРИПТОВАЛУТИТЕ СЕ БЕЗВРЕДНИ, МОРА ДА НАЈДЕМЕ НАЧИНИ ДА ГИ ЗАШТИТИМЕ НЕУКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ОД ВАКВИ ИЗМАМИ ВО КОИ ГИ ГУБАТ СВОИТЕ ЗАШТЕДИ
Бектеши: Честитки до поглаварот на МПЦ-ОА и сите православни верници по повод автокефалноста на МПЦ, политиките на добрососедство се од голема важност за целиот регион
Бектеши: Честитки до поглаварот на МПЦ-ОА и сите православни верници по повод автокефалноста на МПЦ, политиките на добрососедство се од голема важност за целиот регион
БЕСИМИ: РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ
БЕСИМИ: РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ
(ВИДЕО) ОСВЕН ШТО СЕ ИЗБРУКА МОРАЛНО ПРЕД СВЕТОТ, РУСИЈА СЕ ПОСРАМИ И ВОЕНО, УКРАИНА ГИ ПОКАЖА СИТЕ СЛАБОСТИ НА РУСКАТА ВОЕНА МАШИНА
(ВИДЕО) ОСВЕН ШТО СЕ ИЗБРУКА МОРАЛНО ПРЕД СВЕТОТ, РУСИЈА СЕ ПОСРАМИ И ВОЕНО, УКРАИНА ГИ ПОКАЖА СИТЕ СЛАБОСТИ НА РУСКАТА ВОЕНА МАШИНА
(ВИДЕО) КОВАЧЕВСКИ, ПЕНДАРОВСКИ И МИЦКОВСКИ СО ЧЕСТИТКИ ЗА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ: ОВА Е ГОЛЕМ ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА НАШИОТ НАРОД И ДРЖАВА
(ВИДЕО) КОВАЧЕВСКИ, ПЕНДАРОВСКИ И МИЦКОВСКИ СО ЧЕСТИТКИ ЗА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ: ОВА Е ГОЛЕМ ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА НАШИОТ НАРОД И ДРЖАВА

НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЌЕ ГИ УБЕДУВААТ РОМИТЕ ДЕКА Е ДОБРО ДА ИМАШ РАБОТА?!

Кампања за подобрување на перцепциите на Ромите за придобивките од вработување „Вработување за сигурна иднина!“
Националниот ромски центар во партнерство со приватната агенција за вработување МОТИВИ и со поддршка на We Effect имплементираат кампања за подобрување на перцепциите на Ромите за придобивките од вработување.

„Статистичките податоци говорат дека постои голема разлика на пазарот на трудот помеѓу припадниците на ромското и неромското население. Бројот на мажи Роми кои работат во „сивата економија” е речиси трипати поголем од оној на мажи од неромското население. Ова значи дека тие лица немаат социјално, здравствено или пензиско осигурување и не се во можност да ги користат останатите придобивки кои ги носи вработувањето. Состојбата на ромската заедница на пазарот на трудот укажува на низок степен на образование и непоседување на соодветни работни квалификации, кои во комбинација со дискриминацијата, придонесуваат кон низок степен на вработување на Ромите“, велат од ПАВ Мотиви.

Според Националниот ромски центар, Ромите, особено жените и младите, се соочени со нееднаквост и социјалната исклученост при пристапот до пазар на труд. „Целта на нашите заеднички активности со ПАВ МОТИВИ е преку ангажирани теренски фасилитатори во Скопје да ја зголемиме мотивираноста за соработка на невработени Роми со агенциите за вработување, како и да придонесеме кон зголемување на свеста за придобивките од вработување. Активностите на кампањата „Вработување за сигурна иднина!“ се насочени да ги поттикнат Ромите активно да се вклучат на пазарот на трудот како баратели на работа, да се запознаат со бенефитите од вработување, да се регистрираат во податочните бази на агенциите за вработување и да се вклучат во активностите за подобрување на нивните вештини и капацитети за вработливост“, порачуваат од НРЦ.

Кампањата под слоганот „Вработување за сигурна иднина!“ е дел од проектот „Организациски развој на НРЦ и подобрени способности за вработување и претприемништво кај Ромите, особено кај жените и младите“ поддржан од шведската организација за развој We Effect и шведската агенција за соработка и развој – Sida. Активностите се во рамки на IISEE проектот кој се фокусира на зголемен развој, приходи и вработувања за руралната популација, особено на Ромите, жените и младите на целните пазари. Очекуваниот импакт на проектот е социо-економско зајакната Ромска, женска и млада популација во руралните и семи-урбаните средини.

loading...

english dubbed anime. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

Death Note Episode 30

Arifureta: From Commonplace to World's Strongest Season 2

ANIMEFLIX BANANA FISH

Dragon Ball Super Episode 125

anime to watch Tokyo Ghoul