БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

НИВОТО НА ВАШАТА ПРОФЕСИЈА ГО ГРАДИТЕ ЛИЧНО ВИЕ САМИТЕ – И НИКОЈ ДРУГ

Кога ги правиме првите чекори во својата професија најчесто сме доста радознали.
Сакаме да научиме многу работи преку ноќ, но во суштина сме свесни дека секој успех, секое знаење оди чекор по чекор. Но, најважно од се е тоа што каква матрица ќе си поставиме во самиот почеток за нашата кариера така и ќе ја градиме.
Доколку матрицата ја поставиме правилно на почетокот т.е. точно ги зацртаме нашите цели за да ги исполниме и одиме по вистинскиот пат на професијата ние веќе во старт сме успешни.
Нивото во нас самите го градиме токму ние, и каква слика и мислење создаваме во нашата глава за тоа кои сме на професионален план така не доживува и околината затоа што ние всушност на околината и на луѓето околу нас им го даваме она што го носиме.
ПРАВИЛО БР. 3 – Слушајте ја Вашата интуиција за некоја постапка која треба спонтано да ја направите во одредени моменти кога ќе Ви дојде пред Вас ненајавено. Интуицијата ќе ја направи реална Вашата идеја која ќе се преточи во вистински успех и моќ.

ВЕРУВАЈТЕ има нешто посилно од ВАС а што се наоѓа токму во Вашите мисли кои ќе ве однесе до професионалната моќ.
Тоа е Вашиот внатрешен глас, Вашето второ Јас – ВАШАТА ИНТУИЦИЈА.

Извадок од делото ,, Стилот во Вашата професија,,
Глава Прва,
Почетоците во Вашата професија
Пасос 3, стр. 17

Автор: М-р Нада Темелкоски

loading...

watch subbed anime. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

online anime Attack on Titan (Dub)

AnimeHeaven Dragon Ball Z (Dub)

animeheaven app That Time I Got Reincarnated as a Slime

So I'm a Spider, So What?

AnimeHeaven Attack on Titan Season 3 Part 2