НУКЛЕАРНА БОМБА: Група од десетина пратеници од ВМРО ДПМНЕ тајно се сретнале со Фон Дер Лејен во собрание без дозвола и знаење од Мицковски, изразиле спремност да гласаат за уставните промени!

Мактел дознава од добро информирани политички извори дека група на пратеници се сретнале со претседателката на европската комисијија, урсула Фон Дер Лејен, по нејзиниот говор во собранието.

Средбата била договорена тајно преку кабинетот на Талат Џафери. На средбата пратениците се пожалиле дека не се чувстуваат слободни и безбедни да гласаат за уставни измени и внесување на Бугарите во уставот, но побарале гаранции и заштита од ЕУ доколку се охрабрат и решат да гласаат за уставни измени.

Се пожалиле дека Мицковски ги тера да потпишуваат изјави на нотар, трпеле закани со линч но и ветувања дека ако не гласаат за уставни измени ќе бидат пак пратеници и со тоа ќе имаат голем финансиски бенефит, пратеничката плата и другите додатоци од членување во комисии и патни трошоци на еден пратеник му носат приходи од неколку илјади евра месечно.

Фон Дер Лејен им ветила дека ќе се погрижи тие да бидат заштитени и згрижени заедно со нивните семејства, слично на тоа што се направи со пратеникот од БЕСА, Кастриот Реџепи.

Link with us
Game bài đổi thưởng