КОВАЧЕВСКИ: Растот на просечната плата продолжува, имаме зголемување за 5,6% во однос на истиот месец 2020 година, тоа се 1.542 денари повеќе споредбено со лани.
КОВАЧЕВСКИ: Растот на просечната плата продолжува, имаме зголемување за 5,6% во однос на истиот месец 2020 година, тоа се 1.542 денари повеќе споредбено со лани.
КАКВА БУДАЛА, ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК СЕ ГУШКАЛ СО ЦЕЛ ГРАД ИАКО ЗНАЕЛ ДЕКА Е ПОЗИТИВЕН НА КОВИД?!?!
КАКВА БУДАЛА, ОХРИДСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК СЕ ГУШКАЛ СО ЦЕЛ ГРАД ИАКО ЗНАЕЛ ДЕКА Е ПОЗИТИВЕН НА КОВИД?!?!
ДАНЕЛА ИЗЛЕЗЕ НАЈГОЛЕМА ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА ЗА СКОПЈЕ ПОСЛЕ ПИКОЛОМИНИ И ЗЕМЈОТРЕСОТ
ДАНЕЛА ИЗЛЕЗЕ НАЈГОЛЕМА ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА ЗА СКОПЈЕ ПОСЛЕ ПИКОЛОМИНИ И ЗЕМЈОТРЕСОТ
На мое задоволство, денеска имав телефонски разговор со Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен
На мое задоволство, денеска имав телефонски разговор со Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен
ШОКАНТНО, МИЦКОВСКИ Е ПСИХО - ВМРО ДПМНЕ ЈА ВМЕШУВА МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ВО ЗАГОВОРОТ ЗА УБИСТВО НА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЌ?!?!
ШОКАНТНО, МИЦКОВСКИ Е ПСИХО - ВМРО ДПМНЕ ЈА ВМЕШУВА МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА ВО ЗАГОВОРОТ ЗА УБИСТВО НА АЛЕКСАНДАР ВУЧИЌ?!?!
СОЧУВСТВО ДО СЕМЕЈСТВОТО НА ПОЧИНАТАТА ДЕВОЈКА ОД РАДОВИШ, ВЕДНАШ ДА МУ СЕ ДАДЕ ПСИХИЈАТАР НА ПОМОШ ВО ЗАТВОРОТ НА МЛАДОТО МОМЧЕ ПО МОЖНОСТ И ДА СЕ ПРАТИ ДОМА ДА МУ ПОМОГНЕ СЕМЕЈСТВОТО ДА НЕ ИЗГУБИМЕ УШТЕ ЕДЕН МЛАД ЖИВОТ
СОЧУВСТВО ДО СЕМЕЈСТВОТО НА ПОЧИНАТАТА ДЕВОЈКА ОД РАДОВИШ, ВЕДНАШ ДА МУ СЕ ДАДЕ ПСИХИЈАТАР НА ПОМОШ ВО ЗАТВОРОТ НА МЛАДОТО МОМЧЕ ПО МОЖНОСТ И ДА СЕ ПРАТИ ДОМА ДА МУ ПОМОГНЕ СЕМЕЈСТВОТО ДА НЕ ИЗГУБИМЕ УШТЕ ЕДЕН МЛАД ЖИВОТ
Адвокатот на возачот тврди: Од стрес се укочил, пола саат не можел да мрдне, полицијата го извадила, не возел повеќе од 45-50 километри на час
Адвокатот на возачот тврди: Од стрес се укочил, пола саат не можел да мрдне, полицијата го извадила, не возел повеќе од 45-50 километри на час
ДА ПРЕСТАНЕ ХАЈКАТА ПРОТИВ ОВА МОМЧЕ, НЕСРЕЌИ СЕ СЛУЧУВААТ ЗА ЖАЛ, СЕКОМУ МОЖЕ ОВА ДА МУ СЕ СЛУЧИ: 30 дена притвор за возачот кој ја усмрти 24 годишната девојка од Радовиш
ДА ПРЕСТАНЕ ХАЈКАТА ПРОТИВ ОВА МОМЧЕ, НЕСРЕЌИ СЕ СЛУЧУВААТ ЗА ЖАЛ, СЕКОМУ МОЖЕ ОВА ДА МУ СЕ СЛУЧИ: 30 дена притвор за возачот кој ја усмрти 24 годишната девојка од Радовиш

НУКЛЕАРНА БОМБА НА ЗАЕВ: ВО СЛОБОДНИТЕ ЗОНИ ИМАМЕ ДОГОВОРЕНО 30 НОВИ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ТЕШКИ 609 МИЛИОНИ ЕВРА СО НЕКОЛКУ ИЛЈАДИ НОВО ВРАБОТЕНИ СО ПЛАТИ НАД 500 ЕВРА!

– Имаме договорено 30 нови странски инвестиции кои тежат 609 милиони евра во ТИРЗ-овите во земјва со илјадници нови работни места и договоривме платите да бидат над просечната плата значи над 500е месечно, на ова ги додаваме и 45 милиони евра за регионалните депонии кои се кредит од Светска Банка.

Навистина пријатна информација на премиерот Заев на денешниот прес по повод новите инвестиции во земјава во периодот што следи.

Потоа во владино соопштение беа наведени овие инвестиции кои треба да се случат:

– Компанија од Германија, фабрика за амбалажа во фармацевтска индустрија, вредност на инвестицијата 120 милиони евра, нови работни места 180, ТИРЗ Скопје 2;
– Мултинационална компанија, проширување со нов објект, вредност на инвестицијата 17 милиони евра, нови работни места 100, ТИРЗ Скопје 1;
– Компанија од Италија, проширување со нов објект , вредност на инвестицијата 10 милиони евра нови работни места 50, ТИРЗ Скопје 3;
– Компанија од Германија, Проширување на производството, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 510, ТИРЗ Струга,
– Компанија од Германија, нова инвестиција и плус проширување во Битола, вредност на инвестицијата 30 милиони евра плус 26 милиони евра проширувањето во Битола, нови работни места 3000 плус 1230 во Битола, ТИРЗ Скопје 3;
– Компанија од Германија, нов погон во Куманово, вредноста на инвестицијата 16 милиони евра нови работни места 1000, Куманово индустриска зона;
– Компанија од Канада, производство на ретровизори за автомобили, вредност на инвестицијата 32 милиони евра, нови работни места 900, Индустриска зона Струга;
– Фарми за производство на бројлери, живинарски фарми на 11 локации, вредност на инвестицијата 20 милиони евра, нови работни места 1000, започната во функција 30% а остатокот се гради;
– Компанија од Турција, производствен капацитет, вредност на инвестицијата 12 милиони евра, нови работни места 215, ТИРЗ Скопје;
– Компанија од Германија, нов производствен погон, вредност на инвестицијата 5 милиони евра, нови работни места 100, ТИРЗ Скопје 2;
– Мултинационална компанија, проширување на производство, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 960, ТИРЗ Кичево;
– Мултинационална компанија, проширување на производство, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 30, ТИРЗ Скопје 1;
– Компанија од САД, нов производствен погон, вредност на инвестицијата 13 милиони евра, нови работни места 880, ТИРЗ Тетово;
– Компанија од Белгија, развоен и истражувачки центар, вредност на инвестицијата 1 милион евра, нови работни места 15, ТИРЗ Скопје 1;
– Компанија од Германија, нов производствен погон, вредност на инвестицијата 35 милиони евра, нови работни места 120, ИЗ Охрид;
– Компанија од Германија, нов производствен погон, вредност на инвестицијата 15 милиони евра, нови работни места 100;
– Компанија од САД, неколку нови проекти, вредност на инвестицијата за сите е 80 милиони евра, најновиот погон е 28 милиони евра, нови работни места 57, ТИРЗ Скопје 2;
– Мултинационална компанија, нов проект, вредност на инвестицијата 20 милиони евра, нови работни места 300, ТИРЗ Скопје 1;
– Компанија од САД, Производство на метална опрема, вредност на инвестицијата 13 милиони евра, нови работни места 80, ИЗ Жабени Битола;
– Компанија од Швајцарија, производство биотехнологија, вредност на инвестицијата, 18 милиони евра, нови работни места 125, ИЗ Скопје;
– Компанија од Турција, три производни линии под еден кров, вредност на инвестицијата 2 милиони евра, ИЗ Прилеп;
– Компанија од Турција, производство на градежни материјали, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 120, ТИРЗ Скопје;
– Компанија од МКД, производство прехрана, вредност 5 милиони евра, нови работни места 100, ТИРЗ Прилеп;
– Компанија од МКД, производствен погон, вредност 2 милиони евра, нови работни места 194, Прилеп;
– Германска компанија, нов ДАТА Центар, вредност 20 милиони евра, нови работни места 35, Скопје;
– Компанија од Холандија, погон за козметички и хигиенски средства, вредност 10 милиони евра, нови работни места 188;
– Германска компанија, автомобилски делови, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 600, ТИРЗ Скопје;
– Компанија од Словенија, автомобилски делови, вредност на инвестицијата 7 милиони евра, нови работни места 450, Скопје;
– Компанија од Словенија, нов производствен погон, вредност на инвестицијата 30 милиони евра, нови работни места 120, ИЗ Пробиштип.

loading...

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

watch anime dub Attack on Titan Season 2 (Dub)

Naruto: Shippuden Episode 500

watch anime Hunter x Hunter (2011) (Dub)

watch anime online AnimeDao Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom Episode 8