ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
На младите им треба психолошка поддршка, која нема да трае само 15 минути
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
Град Скопје ќе доделува годишни стипендии од 24.000 денари за спортисти-средношколци
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра
ЛИТАР ГОРИВО ВО ЕУ НАБЛИЖУВА КОН ТРИ ЕВРА: Најскап бензин возат Финците, но и во Грција е скоро 2 и пол евра

Обединети за Македонија ги повикува македонските граѓани активно да учествуваат во пописот: Вистинските патриоти се попишуваат!

Обединети за Македонија ги повикува македонските граѓани активно да учествуваат во пописот.

Почитувани граѓани,

Без разлика на етничката припадност сите ние сме граѓани на оваа држава. Обединети за Македонија верува и цврсто тврди дека македонскиот народ е одговорен и дека активно ќе учествува во процесот на попишување, ние неизмерно веруваме во Вас.

Во изминатиот период бевме сведоци на низа деструктивни, антидржавни елементи, лажни вести поврзани со пописот кои се ширеа низ социјалните медиуми и чија единствена цел беше да ги збунат граѓаните.

Многумина се обидоа да ја искористат и злоупотребат ситуацијата со Корона вирусот и да ги убедат граѓаните дека со реализација на пописот ќе се прошири и пандемијата.

Почитувани наши граѓани, цврсто ве уверуваме дека со почитувањето и следењето на мерките за заштита и превенција од Корона вирусот Вие и Вашето семејство ќе бидете безбедни и здрави!

Пописот е процес кој секоја демократска држава треба да го спроведе со цел да има транспаренти, релевантни, точни податоци.

Сите мечтаеме за подобра, просперитетна иднина, податоците кои ќе произлезат од пописот се неопходни токму за создавање на подобра сегашност и креирање услови за уште подобра иднина.

Пописот е наша, заедничка одговорност!

Со податоците добиени од пописот ќе се спроведат квалитетни економски и социјални развојни политики како и одредени научни истражувања.

Пописот ќе овозможи понатамошен развој на Република Северна Македонија во секој сегмент!

Затоа не дозволувајте да бидете марионети во рацете на манипулаторите и лажните патриоти!

Вистинските патриоти се попишуваат!

loading...