Апасиев за најновата понуда од Мицковски: Не коалицираме со партии кои имаат дамки
Апасиев за најновата понуда од Мицковски: Не коалицираме со партии кои имаат дамки
ДУШКО ВЕСКОСКИ: ЈА ПРИМИВМЕ ПОРАКАТА ОД ГЛАСАЧИТЕ, ГРЕШКИ ВЕЌЕ НЕМА ДА ИМА, ВО КАРПОШ ИМАМЕ ИЗБОР НА ДВА СОСЕМА РАЗЛИЧНИ КОНЦЕПТИ
ДУШКО ВЕСКОСКИ: ЈА ПРИМИВМЕ ПОРАКАТА ОД ГЛАСАЧИТЕ, ГРЕШКИ ВЕЌЕ НЕМА ДА ИМА, ВО КАРПОШ ИМАМЕ ИЗБОР НА ДВА СОСЕМА РАЗЛИЧНИ КОНЦЕПТИ
ОВOJ НАПРЕДОК НА МЕДИЦИНАТА НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МУСЛИМАНИТЕ: Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек
ОВOJ НАПРЕДОК НА МЕДИЦИНАТА НЕМА ДА ИМ СЕ ДОПАДНЕ НА МУСЛИМАНИТЕ: Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ: И ПОНАТАМУ ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ ЗАТОА ШТО ТОА ЗНАЧИ НАПРЕДОК ЗА ЗЕМЈАТА НА СЕКОЈ ПЛАН
ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ: И ПОНАТАМУ ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ ЗАТОА ШТО ТОА ЗНАЧИ НАПРЕДОК ЗА ЗЕМЈАТА НА СЕКОЈ ПЛАН
ПЦЕР: ЗА ДОБРОТО НА РОМИТЕ И НА ЗЕМЈАТА, ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ
ПЦЕР: ЗА ДОБРОТО НА РОМИТЕ И НА ЗЕМЈАТА, ОСТАНУВАМЕ ВО КОАЛИЦИЈА СО СДСМ
ЕВЕ ВИ МОТИВАЦИЈА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВО ВТОР КРУГ: Еве сликовито објаснето каде се враќаме. Списоци и тефтерчиња. Листи за отстрел. Хушкање и закани. Затоа е потребно ОБЕДИНУВАЊЕ во втор круг и стопирање на злото!
ЕВЕ ВИ МОТИВАЦИЈА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ВО ВТОР КРУГ: Еве сликовито објаснето каде се враќаме. Списоци и тефтерчиња. Листи за отстрел. Хушкање и закани. Затоа е потребно ОБЕДИНУВАЊЕ во втор круг и стопирање на злото!
ЧЛЕН НА СДСМ: ЗАЕВ ЗГРЕШИ ШТО НЕ ВЛАДЕЕШЕ КАКО ГРУЕВСКИ, ЗА ОВОЈ НАРОД НЕ Е ДЕМОКРАТИЈА
ЧЛЕН НА СДСМ: ЗАЕВ ЗГРЕШИ ШТО НЕ ВЛАДЕЕШЕ КАКО ГРУЕВСКИ, ЗА ОВОЈ НАРОД НЕ Е ДЕМОКРАТИЈА
ПРЕКРАСНО: СО АНТИФАШИСТИЧКИ ПЕРФОРМАНС МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ СЛАВЕШЕ ТВОРЦИТЕ КОИ МУ РЕКОА „НЕ“ НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР
ПРЕКРАСНО: СО АНТИФАШИСТИЧКИ ПЕРФОРМАНС МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ГИ СЛАВЕШЕ ТВОРЦИТЕ КОИ МУ РЕКОА „НЕ“ НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР

Од 34-тата седница на Владата: Одобрена е постапката за набавка лесни оклопни возила од САД; Законот за попис и Законот за Агенцијата добиваат европско знаме во Собрание

Владата на Република Северна Македонија на денешната 34-та седница, ја разгледа и усвои Информацијата со предлог за продолжување на набавката на лесни оклопни возила на тркала за потребите на Армијата на Република Северна Македонија со склучување на амандман/анекс на Договорот меѓу Владата на Република Северна Македонија со Владата на Соединетите Американски Држави и донесе одлука да се продолжи со реализација на овој договор со прифаќање на Писмото на понуда и прифаќање на понудата од 21 декември 2020 година.

Владата го овласти државниот секретар на Министерството за одбрана во име на Владата на Република Северна Македонија, по информирањето на Комисијата за одбрана и безбедност во Собранието на Република Северна Македонија, да го потпише амандманот/анексот MK-B-UCC (A1) од 21 декември 2020 година на договорот за набавка на лесни оклопни возила на тркала за потребите на Армијата на Република Северна Македонија со Владата на Соединетите Американски Држави со што ќе се смета дека меѓувладиниот договор за амандман/анекс на Договорот за набавка на ЛОВ е доделен и склучен.
Со оваа одлука Министерството за одбрана е задолжено веднаш по потпишувањето на амандманот/анексот на договорот, да изврши уплата на договорените финансиски средства од Буџетот на Министерството за одбрана за 2020 година во висина од 762.000.000 денари до Владата на Соединетите Американски Држави.

Заклучоците за потребата од склучување на анекс на договор со Владата на Соединетите Американски Држави за набавка на лесни оклопни возила за потребите на Армијата на Република Северна Македонија ќе бидат доставени како Информација за известување до Комисијата за одбрана и безбедност во Собранието на Република Северна Македонија.

На денешната седница Владата, заради посебен јавен интерес, донесе одлука Предлог – законот за Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија за 2021 година, и Предлогот на закон за Агенцијата за разузнавање во Собранието да бидат усвоени со постапка предвидена за закони со европско знаме.

loading...

AnimeDao Watch anime online, English anime online HD

Website https://animepahe.cc: Watch Adachi and Shimamura (Dub) animepahe Episode 12 animepahe

TwistMoe Watch english anime Online in HD for FREE

Website https://aniwatch.pro: Watch Dragon Ball: Sleeping Princess in Devil's Castle aniwatch Episode Full anime sites

Utellstory: https://www.utellstory.com/profile/stories/77224

Player: https://player.me/animeflixnl/about