Заев со огромна предност пред Мицкоски според анкетата на реномираниот Брима за “Слободен Печат”
Заев со огромна предност пред Мицкоски според анкетата на реномираниот Брима за “Слободен Печат”
ВМРО ДПМНЕ ПРЕД УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПОРАЗ - Анкета на “Брима” за “Слободен Печат”: СДСМ во предност пред ВМРО ДПМНЕ!
ВМРО ДПМНЕ ПРЕД УШТЕ ЕДЕН ГОЛЕМ ПОРАЗ - Анкета на “Брима” за “Слободен Печат”: СДСМ во предност пред ВМРО ДПМНЕ!
ТРТ МИЛОЈКО, ГЛАСЕН НА УСТА, СЛАБ НА ДЕЛО - АПАСИЕВ: НЕ БИЛО ЛЕСНО ДА СЕ БИДЕ ПРАТЕНИК, СО КРМОВ СМЕ ПО 10 ЧАСА ВО СОБРАНИЕ И НА КРАЈ НИШТО НЕМАМЕ СРАБОТЕНО
ТРТ МИЛОЈКО, ГЛАСЕН НА УСТА, СЛАБ НА ДЕЛО - АПАСИЕВ: НЕ БИЛО ЛЕСНО ДА СЕ БИДЕ ПРАТЕНИК, СО КРМОВ СМЕ ПО 10 ЧАСА ВО СОБРАНИЕ И НА КРАЈ НИШТО НЕМАМЕ СРАБОТЕНО
Заев со честитка за постигнатата бројка од милион попишани граѓани
Заев со честитка за постигнатата бројка од милион попишани граѓани
МАЛО ГНАСНО ХИТЛЕРЧЕ НЕБАЊАТО- АПАСИЕВ: ГРУЈО ЗГРЕШИ, ТРЕБАШЕ ДА ГО УАПСИ ЗАЕВ И ЦЕЛА ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ДА ЈА ЗАБРАНИ И ПИКНЕ ВО ЗАТВОР!
МАЛО ГНАСНО ХИТЛЕРЧЕ НЕБАЊАТО- АПАСИЕВ: ГРУЈО ЗГРЕШИ, ТРЕБАШЕ ДА ГО УАПСИ ЗАЕВ И ЦЕЛА ШАРЕНА РЕВОЛУЦИЈА ДА ЈА ЗАБРАНИ И ПИКНЕ ВО ЗАТВОР!
ЗОКИ И ОЛИВЕР ВО АРАЧИНОВО: КОГА НЕКОИ ПЛАШЕА СО ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, НИЕ ВО АРАЧИНОВО ВЕТИВМЕ КАНАЛИЗАЦИЈА И РЕДИЦА ДРУГИ ПРОЕКТИ КОИ ГИ ОСТВАРИВМЕ!
ЗОКИ И ОЛИВЕР ВО АРАЧИНОВО: КОГА НЕКОИ ПЛАШЕА СО ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА, НИЕ ВО АРАЧИНОВО ВЕТИВМЕ КАНАЛИЗАЦИЈА И РЕДИЦА ДРУГИ ПРОЕКТИ КОИ ГИ ОСТВАРИВМЕ!
ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ СО СОПРУГАТА ЗОРИЦА ВИКЕНДОВ НА СВАДБА ВО КАВАДАРЦИ
ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ СО СОПРУГАТА ЗОРИЦА ВИКЕНДОВ НА СВАДБА ВО КАВАДАРЦИ
КАКО ШТО ДОЛИКУВА НА ЕДЕН ДЕМОКРАТ, ЗАЕВ ПРИФАТИ ТВ ДУЕЛ СО МИЦКОВСКИ, ЌЕ СЕ СООЧАТ УТРЕ ВО 18.30 ЧАСОТ НА КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА
КАКО ШТО ДОЛИКУВА НА ЕДЕН ДЕМОКРАТ, ЗАЕВ ПРИФАТИ ТВ ДУЕЛ СО МИЦКОВСКИ, ЌЕ СЕ СООЧАТ УТРЕ ВО 18.30 ЧАСОТ НА КАНАЛ 5 ТЕЛЕВИЗИЈА

Од следната година ќе се плаќа три пати повисок данок за имотот кој не се користи

Од први јануари следната година ќе се применуваат новите од три до пет пати повисоки стапки на данок на имот за имотот кој не се користи. Од следната година ќе се применува и правилото на секои четири години да се врши нова процена на вредноста на имотот.

Ова го пропишуваат измените на законот за даноци на имот кој денеска треба да го изгласаат пратениците

Основната стапка на данокот на имот е пропорционална и останува иста од 0,10% до 0,20%. Но, советите на општините и на Градот Скопје кои по закон ги утврдуваат стапките на данокот на имот, ќе треба да утврдат нови стапки зависно од тоа дали имотот се користи или не.

Така за земјоделско земјиште што не се користи општините ќе треба да наплатат три пати повисок данок на имот од пропишаното, односно да утврдат три пати повисока стапка. Исто така, и имотот кој граѓаните, фирмите, државата или општините не го користат подолго од шест месеци, ќе се оданочува со три пати повисока стапка од пропишаната.

Сопствениците на имотот (граѓани, фирмите, општините и државата) ќе треба да го пријават имотот што не го користат, а ако не го сторат тоа ќе платат данок на имот со стапка повисока за пет пати од пропишаната.

Останува на сила одредбата за намалување на данокот на имот за становите во кои живеат сопствениците.

„Ако сопственикот на едностанбен или повеќестанбен објект за домување и двор (земјиште) живее во него има право на намалување на пресметаниот данок во висина од 50%“, Стои во измените на Законот за даноци на имот.

Основа на данокот на имот претставува пазарната вредност на недвижниот имот а со новите измени на Законот се утврдува дека на секои четири години ќе треба да се направи ревизија на пазарната вредноста на имотот. Ревизијата ќе ја прават само проценители кои се вработени во општините, а по нивно барање може да ја врши и лице кое е овластен проценувач.

Пазарната вредност се утврдува според Методологија за процена на пазарната вредност на недвижниот имот.

Со овие измени на законот за данок на имот остануваат исти одредбите со кои се утврдува на кој имот не се плаќа данок на имот.

loading...

AniWatch: Dragon Ball Z: Wrath of the Dragon anime episode Full online free at https://aniwatch.pro watch anime online

Happy☆Lesson: The Final (https://wcostream.cc/m/Ygb) Episode 3

Watch Overlord Movie: Manner Movie Episode Full

Watch anime online for free at AnimeBee anime online

Cutoutandkeep: https://www.cutoutandkeep.net/users/kissanimemx

Gogoanimebe peatix: https://gogoanimebe.peatix.com/