БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

Од тематската седница на Владата за институционална и фискална децентрализација: Продолжуваат реформите за поголема финансиска автономија на општините

Владата на Република Северна Македонија на денешната тематска седница посветена на процесот на институционална децентрализација ги разгледа и усвои Дополнувањата на Информацијата за унапредување на процесот на фискална децентрализација вклучувајќи ги и критериумите за распределба на дотацијата од ДДВ согласно симулациите со предлог-заклучоци.

Владата донесе заклучок да се формира работна група за изготвување на соодветни законски решенија, за формирање на Агенција за регионален и локален развој, со по еден претставник од Министерството за правда, Министерството за локална самоуправа, Министерството за финансии, Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците, Бирото за рамномерен регионален развој и ЗЕЛС, чија работа ќе ја координира Министерството за локална самоуправа.

Меѓу заклучоците од оваа седница на Владата е задолжението за Министерството за правда, Министерството за финансии и Бирото за рамномерен регионален развој, и укажувањето до ЗЕЛС, да номинираат по еден претставник во работната група во рок од 10 дена од усвојувањето на овие заклучоци.

Оваа работната група треба да достави соодветни законски решенија за формирање на Агенција за регионален и локален развој до Владата на Република Северна Македонија најдоцна до крајот на 2021 година.

Владата го задолжи Министерството за финансии да го достави Нацрт-предлогот на Законот за дополнување и изменување на Законот за финансирање на единиците на локална самоуправа на мислење до сите надлежни министерства и до ЗЕЛС, и да изготви Предлог законски решенија по однос на горенаведените приоритети до септември 2021 година и да ги достави до Владата.

loading...

https://animeheaven1.com/. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven Hunter x Hunter (2011) Episode 146

anime sites To Your Eternity

online anime AnimeHeaven Kiss x Sis (TV)

My Hero Academia Season 2

AnimeHeaven Death Note Episode 35