Заев од Росоман: Гласајте за бројот 12, за Стојан Николов за Општина Росоман да остане прогресивна, обединета, европска и економски развиена
Заев од Росоман: Гласајте за бројот 12, за Стојан Николов за Општина Росоман да остане прогресивна, обединета, европска и економски развиена
БОМБА НА ПЕТРОВСКА: И сопругот на Данела има бугарска лична карта!
БОМБА НА ПЕТРОВСКА: И сопругот на Данела има бугарска лична карта!
(ВИДЕО) СДСМ КУМАНОВО: Гласот за Димитриевски е глас за ВМРО-ДПМНЕ, да се обединиме да гласаме за 12, за Оливер Илиевски
(ВИДЕО) СДСМ КУМАНОВО: Гласот за Димитриевски е глас за ВМРО-ДПМНЕ, да се обединиме да гласаме за 12, за Оливер Илиевски
НИКОЛА ДИМИТРОВ СО ИСКРЕНА И СЕСРДНА ПОДДРШКА ЗА ПЕТРЕ ВО НЕДЕЛА - ЌЕ ГЛАСАМ ЗА НЕГО СО ЧИСТА СОВЕСТ!
НИКОЛА ДИМИТРОВ СО ИСКРЕНА И СЕСРДНА ПОДДРШКА ЗА ПЕТРЕ ВО НЕДЕЛА - ЌЕ ГЛАСАМ ЗА НЕГО СО ЧИСТА СОВЕСТ!
Заев: Да не дозволиме да скршенеме од патот на напредокот, да гласаме за број 12 за победа во Демир Капија, за победа низ целата држава
Заев: Да не дозволиме да скршенеме од патот на напредокот, да гласаме за број 12 за победа во Демир Капија, за победа низ целата држава
ШИЛЕГОВ: ВО МОМЕНТОВ СКОПЈЕ РАБОТИ НА ТРИ НАЈСЛОЖЕНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО СВОЈАТА ИСТОРИЈА
ШИЛЕГОВ: ВО МОМЕНТОВ СКОПЈЕ РАБОТИ НА ТРИ НАЈСЛОЖЕНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО СВОЈАТА ИСТОРИЈА
ШИЛЕГОВ ГИ ПОДДРЖУВА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ КОИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДЕГРАДИРАШЕ
ШИЛЕГОВ ГИ ПОДДРЖУВА КУЛТУРНИТЕ РАБОТНИЦИ КОИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДЕГРАДИРАШЕ
БОМБА НА ЏАФЕРОСКИ: ОБЕЗБЕДИВ 30 милиони странска инвестиција во Општина Долнени
БОМБА НА ЏАФЕРОСКИ: ОБЕЗБЕДИВ 30 милиони странска инвестиција во Општина Долнени

Одржана 68-та седница на Советот на Општина Центар – донесен заклучок да се земе заем за нови фасади за училиштата во општината

Советниците од Советот на Општина Центар ја одржаа 68-та седница, со вкупно 36 точки на дневниот ред за работа.

Усвоени се кварталниот и шестмесечниот извештај за работата на јавното претпријатие „Паркинзи на Општина Центар“, вклучително и годишниот план за вработување во претпријатието.
Советниците ги усвоија и годишните планови за вработување во детските градинки и нивните клонови кои се наоѓаат на територија на општината и поради зголемениот интерес за упис на деца, ги донесоа одлуките за зголемување на капацитетот за прием на деца во градинките.

На 68-та седница донесени се и годишните програми за работа на општинските основни училишта и годишните програми за начинот на изведување на ученичките екскурзии, излетите и на другите слободни активности на учениците од училиштата.

Покрај останатите точки од дневниот ред, советниците го разгледуваа и полугодишниот извештај за работата на полициската станица „Центар“. На седницата советниците го овластија градоначалникот Саша Богдановиќ, во име на општината, да го потпише иницијалниот договор за подзаем со Министерствотот за финансии, за реализација на проект за енергетска ефикасност со Меѓународната банка за обнова и развој – Светска банка. Со овој проект најстарото основно училиште во Општина Центар, но и во државата, „Св. Кирил и Методиј, ќе ја замени старата и дотраена фасада со нова, квалитетна, која ќе биде енергетски ефикасна.

На седницата беа усвоени и кварталниот извештај за извршувањето на Буџетот на Општина Центар и полугодишните извештаи за работата на општинските сектори и одделенија, за периодот од 1.1. до 30.6.2021.

loading...

Website https://animekisa.in: Watch Trinity Seven Movie 2: Heavens Library to Crimson Lord animekisa Episode Full dubbed anime

4Anime Watch anime online, English anime online HD

Watch anime online for free at AnimeFreak anime sites

AnimeHeaven: Chichibu de Buchichi anime episode Full online free at https://animeheaven.pro watch anime online

Descubre beqbe: https://descubre.beqbe.com/p/kissanimemx

Lifeofpix: https://www.lifeofpix.com/photographers/kissanimemx/