НУКЛАРНА БОМБА НА МАКТЕЛ: ДАНЕЛА И ГРУЈО СЕ БЛИСКИ И НЕРАЗДЕЛНИ ОД ДЕТСТВО, ЖИВЕЕЛЕ СТАН ДО СТАН ВО ЗГРАДА ВО ЃОРЧЕ!
НУКЛАРНА БОМБА НА МАКТЕЛ: ДАНЕЛА И ГРУЈО СЕ БЛИСКИ И НЕРАЗДЕЛНИ ОД ДЕТСТВО, ЖИВЕЕЛЕ СТАН ДО СТАН ВО ЗГРАДА ВО ЃОРЧЕ!
(ВИДЕО) АЛБАНЕЦ ОД СКОПЈЕ: НИКОГАШ НЕМА ДА ГЛАСАМЕ ЗА ВМРО ДПМНЕ ДА СЕ ВРАТИ НА ВЛАСТ, УШТЕ ГИ ПАМЕТИМЕ ЗЛОСТОРИТЕ ВРЗ НАС АЛБАНЦИТЕ
(ВИДЕО) АЛБАНЕЦ ОД СКОПЈЕ: НИКОГАШ НЕМА ДА ГЛАСАМЕ ЗА ВМРО ДПМНЕ ДА СЕ ВРАТИ НА ВЛАСТ, УШТЕ ГИ ПАМЕТИМЕ ЗЛОСТОРИТЕ ВРЗ НАС АЛБАНЦИТЕ
ШИЛЕГОВ: Драги скопјанки и скопјани, иднината на Скопје е во вашите раце, бидете внимателни кому му ја доверувате иднината на нашиот сакан град
ШИЛЕГОВ: Драги скопјанки и скопјани, иднината на Скопје е во вашите раце, бидете внимателни кому му ја доверувате иднината на нашиот сакан град
(ВИДЕО) ДАНЕЛА ЖИВА ФАТЕНА КАКО ГИ ЛАЖЕ СКОПЈАНИ - А1он направи проверка на личната карта на име Даниела Арсовска во МВР на Бугарија: Валиден документ!
(ВИДЕО) ДАНЕЛА ЖИВА ФАТЕНА КАКО ГИ ЛАЖЕ СКОПЈАНИ - А1он направи проверка на личната карта на име Даниела Арсовска во МВР на Бугарија: Валиден документ!
ГЕНЕРАЛ АНГЕЛОВ: Ранувањето и смртта на Александар Серафимов за мене се еден од најтажните и најболни настани од воената 2001
ГЕНЕРАЛ АНГЕЛОВ: Ранувањето и смртта на Александар Серафимов за мене се еден од најтажните и најболни настани од воената 2001
ОБЕДИНУВАЊЕТО СЕ ОКРУПНУВА – БЕСА СО ПОДДРШКА ЗА ШИЛЕГОВ!
ОБЕДИНУВАЊЕТО СЕ ОКРУПНУВА – БЕСА СО ПОДДРШКА ЗА ШИЛЕГОВ!
ЧЛЕНОВИТЕ НА СДСМ ВО ШОК: НА ОВИЕ ИЗБОРИ БРАНКО И НЕГОВИТЕ БЛИСКИ АГИТИРААТ ДА СЕ ГЛАСА ПРОТИВ СДСМ?!?!
ЧЛЕНОВИТЕ НА СДСМ ВО ШОК: НА ОВИЕ ИЗБОРИ БРАНКО И НЕГОВИТЕ БЛИСКИ АГИТИРААТ ДА СЕ ГЛАСА ПРОТИВ СДСМ?!?!
НУКЛЕАРНА БОМБА ЈА ПОТРЕСЕ КАМПАЊАТА ЗА СКОПЈЕ - ОД СДСМ ЈА ОБЈАВИЈА БУГАРСКАТА ЛИЧНА КАРТА НА ДАНЕЛА Документот е издаден на име Даниела Арсовска
НУКЛЕАРНА БОМБА ЈА ПОТРЕСЕ КАМПАЊАТА ЗА СКОПЈЕ - ОД СДСМ ЈА ОБЈАВИЈА БУГАРСКАТА ЛИЧНА КАРТА НА ДАНЕЛА Документот е издаден на име Даниела Арсовска

Општина Центар објави јавен повик за финансирање здруженија и фондации за 2021 година

Општина Центар објави јавен повик за прибирање барања за користење средства од Буџетот на Општина Центар за 2021 година, наменети за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите.

Распределбата на средствата од Буџетот на Општина Центар за 2021 година ќе се врши во согласност со Правилникот за постапката и начинот на распределба на финансиски средства од Програмата за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите на Општина Центар за 2021 година и врз основа на наведените критериуми и приоритети.
Здруженијата и фондациите имаат можност да добијат средства за следните области: Помош и заштита на лицата со физички или со ментален хендикеп и попреченост во развојот и лица со посебни потреби; Заштита и поддршка на децата и на младите; Развој на социјални услуги за потребите на граѓаните во социјален ризик; Развој на услуги и поддршка на процесот на образование; Меѓуопштинска и/или меѓународна соработка; Заштита на животната средина и одржлив развој; Културни манифестации и настани во интерес на граѓаните и општината; Развој на демократијата, граѓанското општество и човековите права; Помош и поддршка на жртви на семејно насилство.

Право на учество во Јавниот повик имаат здруженијата и фондациите со седиште на територијата на Општина Центар како матична општина каде што физички ќе се реализираат проектите, а кои ги исполнуваат следниве критериуми: Да се регистрирани како здружение или фондација во согласност со Законот за здруженија и фондации, со седиште во Општина Центар; Да имаат активна трансакциска сметка и активен статус на дејствување од најмалку една година; Да поседуваат Статут или Решение за регистрација на здружението или фондацијата; Да дејствуваат на територија на Општина Центар; Да поднесат Извештај за користење на средствата од Буџетот на Општината доколку во 2019 година добиле средства преку Програмата за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите и да се занимаваат со активности и проекти од јавен интерес во согласност со Програмата за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите на Општина Центар за 2021 година.

Рокот за поднесување на предлог проектите е заклучно со 12.2.2021, повеќе информации за повикот, како и пријавата и образецот за пријавување заинтересираните здруженија и фондации можат да ги најдат на општинската веб страна.

loading...

Watch Push Episode Full

Flowers Will Bloom In Tohoku (https://wcostream.cc/m/Gdrn) Episode Full

Watch K: Return of Kings (Dub) Episode 13

4Anime: Norn9: Norn+Nonet Recap anime episode Full online free at https://4anime.biz my hero academia heroes rising 4anime

Coub: https://coub.com/kissanimemx

Bonanza: https://www.bonanza.com/users/49871155/profile