Радев: Очекувам одбрана на бугарскиот интерес!
Радев: Очекувам одбрана на бугарскиот интерес!
Само Македонците разбираат како е да ви биде понижен идентитетот, порача Кулеба
Само Македонците разбираат како е да ви биде понижен идентитетот, порача Кулеба
Почина поранешниот претседател на Албанија, Бујар Нишани
Почина поранешниот претседател на Албанија, Бујар Нишани
Донбас ќе биде украински, порача Зеленски
Донбас ќе биде украински, порача Зеленски
Младите чекаат да појдат на психолог и по два месеца, потребни се бесплатни советувалишта
Младите чекаат да појдат на психолог и по два месеца, потребни се бесплатни советувалишта
Забрчанец: Со Отворен Балкан стануваме пазар од 12 милиони жители
Забрчанец: Со Отворен Балкан стануваме пазар од 12 милиони жители
Петков ќе бара бугарските услови да влезат во преговарачката рамка за Македонија
Петков ќе бара бугарските услови да влезат во преговарачката рамка за Македонија
Ангел Димитров: За РСМ Договорот за пријателство е карта за ЕУ, а не цврста политичка определба
Ангел Димитров: За РСМ Договорот за пријателство е карта за ЕУ, а не цврста политичка определба

ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО СО УШТЕ 15 ОПШТИНИ СЕ ОБВРЗАА ДА ГО ПОМАГААТ И УНАПРЕДАТ ЖИВОТОТ НА РОМИТЕ

Во рамките на втората фаза од Програмата РОМАКТЕД, денеска на Конференцијата организирана по повод почетокот на Втората фаза на заедничката програма на Совет на Европа и Европска Унија- РОМАКТЕД потпишав Меморандум за соработка со Министерството за труд и социјална политика и Совет на Европа.

Со потпишувањето на овој документ, Општина Делчево и активно е вклучена во Програмата и до 2024 година ќе се имплементираат мерки и активности кои ќе донесат подобрување на животот на Ромите. Наредната 2022 година ќе се работи на локалните акциски планови по што ќе се пристапи кон реализација на приоритетите.
Инаку, основна цел на Програмата „Промовирање на добро владеење и зајакнување на Ромите на локално ниво“ е поддршка и интеграција на Ромите на локално ниво, како и изградба на политичка волја и одржлив политички ангажман на локалните власти за подобрување на демократското владеење и зајакнување на локалните ромски заедници а истата финансиски е поддржана од Европската Унија.

Очекувањата се дека ќе ја оствариме главната цел која значи подобрување на локалната демократија, отчетност, инклузивност и одговорност кон ромските граѓани и подобрена испорака на услуги, со краен резултат – подобрување на животот на ромската заедница. Општина Делчево и јас, како градоначалник, остануваме посветени на реализација на сите отворени прашања поврзани со Ромите, а дополнителен импулс, дополнителна поддршка за реализација на отворените прашања на ромаската заедница ќе даде и реализацијата на оваа Програма во Делчево.

Освен Општина Делчево, во втората фаза од имплементацијата на Програмата, РОМАКТЕД II, се вклучени и општините Берово, Битола, Прилеп, Кочани, Штип, Струмица, Крива Паланка, Шуто Оризари, Гостивар, Кичево, Тетово, Дебар, Велес, Виница.

loading...

anime website. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

watch subbed anime AniWatch The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants

AniWatch Josee, the Tiger and the Fish

My Hero Academia (Dub) Episode 8

One Piece

Horimiya Episode 9