ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ, КОСТА ПЕТРОВ ИМАШЕ НЕСРЕЌА И ГИ СКРШИ ДВЕТЕ РАЦЕ
ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ, КОСТА ПЕТРОВ ИМАШЕ НЕСРЕЌА И ГИ СКРШИ ДВЕТЕ РАЦЕ
Шахпаска: Во Битола го отворивме и вториот Центар за поддршка на згрижувачки семејства, воведуваме нови социјални услуги како дел од социјалната реформа
Шахпаска: Во Битола го отворивме и вториот Центар за поддршка на згрижувачки семејства, воведуваме нови социјални услуги како дел од социјалната реформа
(ВИДЕО) Милевски: Еднакви услови за сите деца, после 60 години го реновиравме училиштето „Пецо Даскалот“ во Заполжани
(ВИДЕО) Милевски: Еднакви услови за сите деца, после 60 години го реновиравме училиштето „Пецо Даскалот“ во Заполжани
(ВИДЕО) СЕ ГРАДИ ПЕТТАТА МИНИ ХЕЦ ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ КАВАДАРЦИ - МИТКО ЈАНЧЕВ НА ТЕРЕН
(ВИДЕО) СЕ ГРАДИ ПЕТТАТА МИНИ ХЕЦ ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ КАВАДАРЦИ - МИТКО ЈАНЧЕВ НА ТЕРЕН
Заев: Крајната цел е да нема граници меѓу С. Македонија, Србија и Албанија
Заев: Крајната цел е да нема граници меѓу С. Македонија, Србија и Албанија
(ВИДЕО) МИТКО ЈАНЧЕВ - СЕМЕЈНИТЕ ВИНАРИИ КЕ ДОБИЈАТ ИЗЛОЖБЕН САЛОН
(ВИДЕО) МИТКО ЈАНЧЕВ - СЕМЕЈНИТЕ ВИНАРИИ КЕ ДОБИЈАТ ИЗЛОЖБЕН САЛОН
Денес во посета на Општина Кавадарци беше делегација на Мировниот корпус предводена од директорката Деборах Конер
Денес во посета на Општина Кавадарци беше делегација на Мировниот корпус предводена од директорката Деборах Конер
ЕДИ РАМА ИНСПИРАТИВЕН ВО СВОЈОТ ГОВОР: ГОСПОД МУ ДАЛ НА БАЛКАНОТ ДОВОЛНО РЕСУРСИ ЗА ЛУЃЕТО ДА ЖИВЕАТ ДОСТОИНСТВЕНО НО НИЕ ЛУЃЕТО МУ ПРКОСИМЕ НА ГОСПОД И СИ ШТЕТИМЕ САМИТЕ НА СЕБЕ
ЕДИ РАМА ИНСПИРАТИВЕН ВО СВОЈОТ ГОВОР: ГОСПОД МУ ДАЛ НА БАЛКАНОТ ДОВОЛНО РЕСУРСИ ЗА ЛУЃЕТО ДА ЖИВЕАТ ДОСТОИНСТВЕНО НО НИЕ ЛУЃЕТО МУ ПРКОСИМЕ НА ГОСПОД И СИ ШТЕТИМЕ САМИТЕ НА СЕБЕ

Општина Новаци набави минибус со 30 седишта и комбе со 9 седишта за превоз на учениците до централното основно училиште во Новаци кои доаѓаат од петто до деветто одделение и таму следат настава

Ако почне настава со физичко присуство, Општина Новаци веќе ќе нема проблеми со бесплатниот ученички превоз оти набави минибус со 30 седишта и комбе со 9 седишта за превоз на учениците. Новите возила се купени со финансиска помош на Бирото за рамномерен регионален развој и Министерство за локална самоуправа од 4,2 милиони денари преку проект на Центарот за развој на Пелагонискиот Плански Регион и средства од буџетот на Општина Новаци од 2,5 милиони денари.

„Со овие возила ние ќе ги пренесуваме учениците до централното основно училиште во Новаци кои доаѓаат од петто до деветто одделение и следат настава во Новаци. Повеќе ќе немаме проблеми со превозот, затоа што често се случуваше по неколку часа учениците да чекаат превоз поради зафатеност на приватните превозници или дефект, но и од други причини. Покрај овие две возила, имаме уште други две комбиња кои ги вклучуваме во превозот на учениците и еден автомобил, така што се надевам дека оваа година со почетокот на учебната година ќе нема никаков проблем за превозот на учениците од основното образование“, вели градоначалникот Љубе Кузманоски.

Новаци заедно со општините Битола и Могила ќе формираат заедничко меѓуопштинско јавно претпријатие за јавен превоз со што ќе добијат лиценца за превоз на патници, а дополнително ќе се воведат и нови линии до населени места кои сега не се опфатени.

ИЗВОР: СДК.МК

loading...

AniWatch watch animes: Black Clover: The All Magic Knights Thanksgiving Festa Episode Full

4Anime tower of god 4anime: Watch Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town? Episode 4 (https://4anime.biz/m/wOOx/ep-4)