Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР МЕЃУ РАДЕВ И ЗАЕВ Дијалогот на високо ниво и решавање на спорните прашања
ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР МЕЃУ РАДЕВ И ЗАЕВ Дијалогот на високо ниво и решавање на спорните прашања

ОПШТИНА ПРИЛЕП ПОДЕЛИ 40 ПАКЕТИ СО ХРАНА НА СИРОМАШНИТЕ СЕМЕЈСТВА ВО ГРАДОТ

Во очи на големиот христијански празник Велигден, денеска со директорот на Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Прилеп, реализиравме хуманитарната акција во која поделивме пакети со прехранбени и кондиторски производи.

Целна група во оваа хуманитарна акција беа четириесетина згрижувачки семејства и корисници на гарантирана минимална помош од градот и населените места, на која ваквата помош им е повеќе од неопходна.

Поделените хуманитарни пакети се знак на внимание и скромен придонес на Општина Прилеп, за покажаната хуманост на згрижувачките семејства.

Со гордост можам да кажам дека во нашиот град се регистрирани вкупно 25 згрижувачки семејства за деца без родители и родителска грижа, показател кој Прилеп го вбројува меѓу лидерите во нашата држава.

Илија Јованоски, градоначалник на Прилеп

loading...