Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите

ОВА Е СВЕТСКА ВЕСТ НА ДЕНОТ: ПИЈАН ТУРЧИН СЕ ПРИДРУЖИЛ НА ПОТРАГАТА ПО ИСЧЕЗНАТ МАЖ ПРЕД ДА СФАТИ ДЕКА НЕГО ГО БАРААТ

Бејхам Мутлу се изгубил во шума откако пиел со пријатели (Фото: ДХА)

Маж кој се водел како исчезнат случајно се придружил на потрагата по него во Турција, пред да сфати дека тој е лицето што го бараат, објавија локални медиуми.

Бејхам Мутлу пиел со пријатели пред да залута во шума во провинцијата Бурса. Откако не се вратил дома, неговите сопруга и пријатели пријавиле во полиција, по што била организирана потрага. Педесетгодишниот Мутлу случајно налетал на спасувачи и волонтери кои го пребарувале теренот и одлучил да им се придружи.

Кога по неколку часа групата почнала да го извикува неговото име, тој одговорил: „Тука сум“.

Откако бил одведен да даде изјава, полицијата го вратила Мутлу дома.

„Не ме казнувајте многу. Татко ми ќе ме убие“, рекол Мутлу.

Засега е нејасно дали ќе биде казнет.

loading...