БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
БРАВО - КОЖУВЧАНКА ДОНИРАЛА НАД 160 000 ЕВРА НА КАВАДАРЧАНИ!
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
Премиерот Ковачевски на ФБ: Благовремената и координирана реакција го спречи ширењето на пожарот во Битола и предизвикување на поголема штета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
ОВА Е НАЈГОЛЕМ СРАМ ЗА ДРЖАВАТА: Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
Славењето на Водици во реканското село Битуше е посебно доживување, различно од другите македонски села и градови
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
ЛДП се шири со нови општински организации. Вечерва во хотел Сириус, се одржа основачко Собрание на општинската организација на ЛДП - Василево
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
Комерцијална банка и East Gate Mall - заедно за нова радост! Подари 1.000, 2.000, 3.000, 4.000 или 5.000 денари во вид на подарок-картичка и израдувај ги оние што најмногу ти значат
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
АНАСТАСОВ: УЛИЦИТЕ ВО ПРОБИШТИП СЕ ЧИСТАТ И ПОСОЛУВААТ РЕДОВНО, СЕПАК ДА СЕ ВОЗИ ВНИМАТЕЛНО
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања
Демократски сојуз: ВМРО-ДПМНЕ, продолжува со монструозни конструкции и обвинувања

Почина д-р Блага Петроска, прв доктор по социолошки науки во нашата земја, поранешен декан на Филозофски Факултет

Почина д-р Блага Петроска, професор во пензија на Филозофскиот факултет во Скопје, позната во јавноста по нејзиниот продонес во развојот, институализацијата и афирмацијата на социолошката наука во македонското општество е од огромно значење.

Таа е прв доктор по социолошки науки во нашата земја. Има учествувано, како еден од основачите, во комплетното институализирање на студиите по социологија при Филозофскиот факултет. Извршувала повеќе раководни функции, повеќе пати била раководител на Инситутот за социологија, а била и декан на Филозофскиот факултет.

Општата социологија, социологијата на семејството и социологијата на жената се трите најзначајни подрачја на нејзиниот научно-истражувачки интерес.

Посебно може да се истакне нејзиниот придонес во истражувањето на етничкиот идентитет на Македонците во дијаспората како и нејзиното залагање за рамноправноста на жените во општеството, што резултирашe во обезбедување законска можност жените да работат еднакво долго колку и мажите.

loading...

anime website. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime sites 4Anime DARLING in the FRANXX (Dub)

Death Note

Redo of Healer

watch anime free Attack on Titan Season 3 Part 2

4Anime Dragon Ball Z (Dub)