Почна обележувањето со ладна пластика на пешачките премини на сообраќајниците во Автокоманда

Во рамките на ноќното обележување на хоризонталната сигнализација ЈП Улици и патишта Скопје започна и обележувањето на пешачките премини со ладна пластика на улиците и булеварите во населба Автокоманда. Екипите изминативе денови ги обележаа пешачките премини на булеварот Александар Македонски на пешачкиот премин кај бензиската станица „Макпетрол“ и започнаа со бележење и на крстосницата булеварот Александар Македонски со улица 16-та Македонска Бригада.

Обележувањето на пешачките премини со ладна пластика ќе продолжи во текот на вечерните часови на истата крстосница, а бидејќи техниката за нанесување на бојата се изведува рачно и е поспецифична за разлика од обичната боја потребно е повеќе време за изведба. Употребата на ладната пластика на пешачките премини е поквалитетна и се нанесува во подебел слој и гарантира поголема трајност на бојата.

По налог на Град Скопје и секторот за Сообраќај предвидено е со ваков квалитет на боја да бидат обележани улиците во Мал и Голем Ринг, но моментално оваа боја да се користи при обележување на најфрекфентните сообраќајници т.н црни точки во градот.

sunwin club

sunwin web sunwin club sunwin tài xỉu

sunwin

sun win

sunwin tài xỉu sunwin web sunwin tài xỉu