Можност повеќе за сите оние кои во иднина сакаат да студираат на најелитните универзитети во светот - ПСУ "Јахја Кемал" објавува конкурс за доделување на стипендии за средно образование.
Можност повеќе за сите оние кои во иднина сакаат да студираат на најелитните универзитети во светот - ПСУ "Јахја Кемал" објавува конкурс за доделување на стипендии за средно образование.
(ВИДЕО) ЗА ИМИТАЦИИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАВНИ ФАЦИ, ЖАРЕ Е НЕНАДМИНАТ, ПОЧЕСТО ТРЕБА ОВА ДА ГО ПРАВИ...
(ВИДЕО) ЗА ИМИТАЦИИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАВНИ ФАЦИ, ЖАРЕ Е НЕНАДМИНАТ, ПОЧЕСТО ТРЕБА ОВА ДА ГО ПРАВИ...
Семејството Стајиќ донира 1 милион денари на семејството Белчовски кои изгубија ќерка а потоа ги донираа нејзините органи за да се спасат животи
Семејството Стајиќ донира 1 милион денари на семејството Белчовски кои изгубија ќерка а потоа ги донираа нејзините органи за да се спасат животи
ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ЗА АФЕРАТА СО ПАСОШИТЕ ТРЕБА ОДГОВОРНОСТ И ОД ПОЛИЦИСКИ НАЧАЛНИЦИ И ШЕФОВИ НА ОДДЕЛИ ВО АГЕНЦИИТЕ ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ И КОНТРАРАЗУЗНАВАЊЕ!
ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ: ЗА АФЕРАТА СО ПАСОШИТЕ ТРЕБА ОДГОВОРНОСТ И ОД ПОЛИЦИСКИ НАЧАЛНИЦИ И ШЕФОВИ НА ОДДЕЛИ ВО АГЕНЦИИТЕ ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ И КОНТРАРАЗУЗНАВАЊЕ!
ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВААТ АНТИТЕЛА ЗА КОВИД-19 НА ДРЖАВЕН ТРОШОК, НО ЌЕ ИМА КАТЕГОРИИ КОЈ МОЖЕ ДА СЕ ИСПИТУВА, КАЖА ФИЛИПЧЕ
ЌЕ СЕ ПРОВЕРУВААТ АНТИТЕЛА ЗА КОВИД-19 НА ДРЖАВЕН ТРОШОК, НО ЌЕ ИМА КАТЕГОРИИ КОЈ МОЖЕ ДА СЕ ИСПИТУВА, КАЖА ФИЛИПЧЕ
ОБИД ЗА УБИСТВО ВРЗ КАЈМАКОВСКИ: Пренесен во болница, поранешната сопруга му дала кафе и му се слошило
ОБИД ЗА УБИСТВО ВРЗ КАЈМАКОВСКИ: Пренесен во болница, поранешната сопруга му дала кафе и му се слошило
ОРЦЕ КАМЧЕВ СО СВОИТЕ АДВОКАТИ И БЛИСКИ НОВИНАРИ КАКО ДА ЗАГОВАРА НОВ УСТАВ - ГРАЃАНИ ОД ПРВ И ГРАЃАНИ ОД ВТОР РЕД ВО ЗЕМЈАВА?!?!
ОРЦЕ КАМЧЕВ СО СВОИТЕ АДВОКАТИ И БЛИСКИ НОВИНАРИ КАКО ДА ЗАГОВАРА НОВ УСТАВ - ГРАЃАНИ ОД ПРВ И ГРАЃАНИ ОД ВТОР РЕД ВО ЗЕМЈАВА?!?!
(ВИДЕО) ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: ГОЛЕМ ДЕН ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО, СПАСЕНИ СЕ НЕКОЛКУ ЖИВОТИ СО ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ОРГАНИ ОД ЕДЕН ДОНОР!
(ВИДЕО) ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: ГОЛЕМ ДЕН ЗА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО, СПАСЕНИ СЕ НЕКОЛКУ ЖИВОТИ СО ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ОРГАНИ ОД ЕДЕН ДОНОР!

Премиерот Заев на средбата со секретарот на Фондацијата „Небрегово“: Спомен домот во Небрегово да биде редовна дестинација на образовните ученички екскурзии затоа што делото на Конески е неразделно со нашата државност

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев го прими секретарот на Фондацијата за македонски јазик „Небрегово“ Атанас Конески.

Атанас Конески на средбата истакна дека во име на фондацијата „Небрегово“ изразува благодарност до Владата и до Министерството за култура кои во последните 4 години целосно ги поддржуваат активностите на фондацијата за афирмација на животот и делото на Блаже Конески и иницијативите за промоција и чување на автентичните вредности на македонскиот јазик кои во претходниот период од 2008 до 2016 година беа постојано игнорирани.

Посебна чест за фондацијата, истакна Конески, е првата и единствена посета на еден премиер на Спомен домот на Конески во Небрегово од формирањето на фондацијата и од прогласувањето на родната куќа на Блаже Конески за спомен дом.

Секретарот на Фондацијата „Небрегово“ Атанас Конески го информираше премиерот Заев за програмските активности на фондацијата кои се вклучени во цело годишната програма за одбележување на 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески, меѓу кои централно место имаа изданијата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“, што е всушност реизданиe на истоименото дело на академик Конески објавено во 1948 година, како и книгите „Конески инспирира и мотивира“, „Како ме поттикнува Конески“ и збирката песни од ученици, студенти и наставници „Поетски пораки за Конески“.

Премиерот Заев на средбата истакна дека Владата на Северна Македонија, заедно со Министерството за култура е целосно посветена на реализацијата на севкупната програма за одбележување на 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески и нагласи дека како своја лична иницијатива ќе предложи Спомен домот на Блаже Конески во Небрегово да стане редовна дестинација на образовните ученички екскурзии затоа што делото на кодификаторот на македонскиот литературен јазик е неразделно од државното конституирање на Република Северна Македонија како независна држава со свое место во заедницата на народите.

loading...

AniWatch anime stream: Attack on Titan Season 3 (https://aniwatch.pro/m/pR06) Episode 12

4Anime persona 4 the animation factor of hope: Watch Naruto (Dub) Episode 151 (https://4anime.biz/m/BGW/ep-151)