Приведена штипска извршителка за издржување на затворска казна од една година

На 23.02.2022 во 21.00 часот, врз основа на судска наредба, од страна на полициски службеници од Полициската станица Штип била приведена В.К.(49) од Штип.
Таа била барана за издржување на затворска казна од една година за сторено кривично дело „злоупотреба на службената положба и овластување“, казниво по член 353 од Кривичниот законик. В.К. била спроведена во Казнено – поправната установа Затвор Идризово за издржување на казната.

– – – –

Arrestohet banorja e Shtipit për vuajtjen e dënimit me burg

Më datën 23.02.2022 në ora 21:00 minuta, nëpunës policorë të Stacionit Policor Shtip e kanë arrestuar V.K. (49) nga Shtipi. Ajo është kërkuar për vuajtjen e dënimit me burg rej një viti për veprën e kryer penale ”keqpërdorim i detyrës zyrtare dhe autorizimit”, e dënueshme sipas nenit 353 ptë Kodit Penal.
V.K. është dërguar në Institucionin Ndëshkues-Përmirësues Burgu ”Idrizovë” për vuajtjen e dënimit.