Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Џозеф: Бугарското малтретирање на Македонија веќе е проблем и на НАТО
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Ковачевски со поддршка за Парадата на гордоста: Секој има право на почит и достоинство
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
Глобално обединети можеме да обезбедиме храна за сите е заклучокот од министерската конференција во Берлин „Uniting for Global Food Security“
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
ДРАМА ВО ПРИЛЕП: Сакал да прегази полицајци со комбе, тие пукале во гумите, граѓаните се извадиле од памет!
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Тренчевска: Преку кампањата „Подај рака и промени живот – стани згрижувач!“, ја подигаме свеста на значењето на згрижувачките семејства
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Медиумски реформи – три чекори напред, два чекора назад
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
Едвард Џозеф: Софија може да ги поткопа темелите на македонската држава
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија
КАЕВСКИ: Срамно, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ширеа лаги и ги рушеа државните позиции со Бугарија

МВР: Приведени сопружници од Штип, расчистено кривично дело „фалсификување пари“

По преземени мерки и активности Секторот за внатрешни работи Штип расчисти случај на фалсификување пари и од слобода ги лиши сопружниците Б.Ф.(38) и С.Ф.(33), двајцата од Штип. При преземањето мерки било утврдено дека Б.Ф. испечатил четири банкноти од 1.000 денари од кои три ѝ дал на С.Ф., а четвртата ја фрлил бидејќи била оштетена. Исто така, било утврдено дека С.Ф. една од банкнотите разменила со малолетничка од Штип за две по 500 денари, една дала на лице од Штип за да подмири долг кон него, а последната, откако слушнала дека делото е пријавено, ја скинала и фрлила.

Банкнотите биле пронајдени и одземени, како и печатачот и компјутерот на кој биле направени. По целосно документирање на случајот против лицата ќе биде поднесена соодветна пријава.
——————–
Arrestohen bashkëshortët nga Shtipi, zbardhet vepra penale “falsifikim i të hollave”

Pas ndërmarrjes së masave dhe aktiviteteve Sektori i Punëve të Brendshme Shtip zbardhi rastin e falsifikimit të të hollave dhe nga liria i privoi bashkëshortët B.F.(38) dhe S.F.(33), të dy nga Shtipi. Gjatë ndërmarrjes së masave është vërtetuar se B.F. ka shtypur katër banknota nga 1.000 denarë nga të cilat tri ia ka dhënë S.F., kurse të katërtën e ka hedhur për shkak se ka qenë e dëmtuar. Poashtu, është vërtetuar se S.F. një nga banknotat e ka këmbyer me një vajzë të mitur nga Shtipi për dy nga 500 denarë, njërën ia ka dhënë një personi nga Shtipi për pagesën e një borxhi ndaj tij, kurse të fundit, pasi ka ndëgjuar se vepra është denoncuar, e ka grisur dhe e ka hedhur.

Banknotat janë gjetur dhe janë sekuestruar, si dhe shtypësi dhe kompjuteri në të cilin ato janë shtypur. Pas dokumentimit të plotë të rastit kundër tyre do të parashtrohet kallëzim adekuat.

loading...

go88 cổng 2

link sunwin