БРАВО - ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ БУЛЕВАРОТ БОРИС ТРАЈКОВСКИ ДО ДРАЧЕВО
БРАВО - ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ БУЛЕВАРОТ БОРИС ТРАЈКОВСКИ ДО ДРАЧЕВО
(ВИДЕО) БРАВО ЗА ВЛАДАТА, ОВА Е ПАТРИОТИЗАМ НА ДЕЛО НЕ САМО НА ЗБОРОВИ - Бочварски -Реџепи: Годинава завршува изгдабата на магистралниот гасовод во Скопје
(ВИДЕО) БРАВО ЗА ВЛАДАТА, ОВА Е ПАТРИОТИЗАМ НА ДЕЛО НЕ САМО НА ЗБОРОВИ - Бочварски -Реџепи: Годинава завршува изгдабата на магистралниот гасовод во Скопје
(ВИДЕО) БРАВО - ВУЧИЌ СИ ГО ОДРЖА ЗБОРОТ, ИСПАДНА НАЈГОЛЕМ ЛИДЕР НА БАЛКАНОТ, ВЕНКО САМ СИ ЈА ЗЕДЕ КУТИЈАТА СО ВАКЦИНИ, ШТО СИ Е СИГУРНО, СИГУРНО СИ Е!
(ВИДЕО) БРАВО - ВУЧИЌ СИ ГО ОДРЖА ЗБОРОТ, ИСПАДНА НАЈГОЛЕМ ЛИДЕР НА БАЛКАНОТ, ВЕНКО САМ СИ ЈА ЗЕДЕ КУТИЈАТА СО ВАКЦИНИ, ШТО СИ Е СИГУРНО, СИГУРНО СИ Е!
Градоначалникот Петре Шилегов, министерката за образование и наука, Мила Царовска и швајцарската амбасадорка Сибил Сутер денеска одржаа консултативна средба со раководствата на скопските средни стручни училишта и со претставници на бизнис заедницата
Градоначалникот Петре Шилегов, министерката за образование и наука, Мила Царовска и швајцарската амбасадорка Сибил Сутер денеска одржаа консултативна средба со раководствата на скопските средни стручни училишта и со претставници на бизнис заедницата
Комерцијална банка: Трифун Костовски ни должи речиси 7 милиони евра и не плаќа со месеци
Комерцијална банка: Трифун Костовски ни должи речиси 7 милиони евра и не плаќа со месеци
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРИЛЕП, КОЈ САМИОТ Е ЛЕКАР И ВОЛОНТИРАШЕ ВО КОВИД ЦЕНТАРОТ ВО ПРИЛЕП, ОБЈАВИ ДЕКА Е ПОЗИТИВЕН НА КОРОНА ТЕСТ
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРИЛЕП, КОЈ САМИОТ Е ЛЕКАР И ВОЛОНТИРАШЕ ВО КОВИД ЦЕНТАРОТ ВО ПРИЛЕП, ОБЈАВИ ДЕКА Е ПОЗИТИВЕН НА КОРОНА ТЕСТ
БРАВО - ДЕЛЕГАЦИИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА СЕ СРЕТНАА КАЈ МАРКОВА НОГА, РЕСЕН КАДЕ ТРЕБА ДА СЕ ОТВОРИ НОВ ГРАНИЧЕН ПРЕМИН
БРАВО - ДЕЛЕГАЦИИ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ГРЦИЈА СЕ СРЕТНАА КАЈ МАРКОВА НОГА, РЕСЕН КАДЕ ТРЕБА ДА СЕ ОТВОРИ НОВ ГРАНИЧЕН ПРЕМИН
МИТКО ЈАНЧЕВ: АКО ВМРО ДПМНЕ НЕ МЕ КАНДИДИРА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА КАВАДАРЦИ, САМ ЌЕ СЕ КАНДИДИРАМ КАКО НЕЗАВИСЕН И ЌЕ ПОБЕДАМ!
МИТКО ЈАНЧЕВ: АКО ВМРО ДПМНЕ НЕ МЕ КАНДИДИРА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА КАВАДАРЦИ, САМ ЌЕ СЕ КАНДИДИРАМ КАКО НЕЗАВИСЕН И ЌЕ ПОБЕДАМ!

Продолжен мандатот на Рубин Земон во партијата “ПОЕН”

Партијата за општествен и економски напредок „ПОЕН“, на ден 20/12/2020 одржа онлајн седница на Главниот одбор, кој поради вонредните околности поради пандемијата ги има ингеренциите на Собранието како највисок орган на партијата. На седницата претседателот на партијата д-р Рубин Земон поднесе извештај за работата на партијата како и беше анализирана актуелната политичка состојба во Република Северна Македонија, објави на својот ФБ профил претседателот на ПОЕН Рубин Земон.

Земон во објавата додава:

Покрај одредени измени и дополнувања на Статутот на ПОЕН, со кој се зголеми родовата рамноправност и младинското учество во органите и телата на партијата, се утврдија и нови форми на делување на партијата, како што е академскиот совет и воспоставувањето на функцијата „комесар“ за одредена област.

Се направи и избор на органите на ПОЕН, односно нов Надзорен одбор со кој претседава Медо Балиќ од Скопје, како и се избраа нов Главен одбор од 41 член како највисоко тело на Партијата меѓу две Собранија. За претседател на Главниот одбор се избра Благоја Костовски од Прилеп. Поради специфичните статутарни одредби при избор на претседател на Партијата, кој што се бира со тајно гласање, Главниот одбор реши да се продолжи мандатот на Рубин Земон како претседател на ПОЕН, се додека не се создадат услови за физичко присуство на сите делегати на Собранието на ПОЕН и спроведување на тајното гласање, односно откако ќе заврши кризната состојба со пандемијата на КОВИД 19.За потпретседатели на ПОЕН се избрани: М-р Симона Ристевска од Скопје, м-р Дијана Марковиќ од Скопје, Милан Тоцев од Прилеп и Димитар Илиевски од Скопје. За секретар на ПОЕН е избран доц. д-р Александар Манасиевски од Скопје. За членови на Извршниот одбор на ПОЕН се избрани: Љупчо Петровски од Делчево, Гоце Величковски од Росоман, Мирослав Анастасов од Кавадарци, Никола Шалваринов од Скопје, Цоки Ристовски од Куманово, М-р. Ирена Оровчанец од Скопје, Беатриса Асаноска од Кичево, и Верица Џијановска од Скопје.За претседател на академскиот совет на ПОЕН е избран проф. д-р Ѓорѓи Тоновски.

За Комесари по области се избрани следните лица: Инвестициони политики: Мирослав Анастасов, развој на бизнисот и претприемништвото: Блажо Зафировски, земјоделие : Гоце Ивановски, шуми и пасишта: Тони Ангеловски, мултикултурно општество и интеграција: м-р.Ирена Оровчанец, економија: Гоце Величковски, труд, социјална политика и пензионери: М-р. Симона Николовска, култура, културно наследство и туризам: Елеонора Џалева, безбедност: Дијана Марковиќ, здравство: д-р. Ивона Бошкова Спасовска, локална самоуправа и јавна администрација: Цоки Ристовски, родова еднаквост и еднакви можности: Марина Мартиновска, млади и студентски прашања: Јована Милчевска, спорт и рекреација: Љупчо Петровски.

loading...

Bloom Into You (https://animeheaven.pro/m/1M11) Episode 13 at website https://animeheaven.pro anime heaven au

That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub) Episode 24 at website https://animeflix.nl animeflix mha