БРАВО - Бектеши, Мустафаи и Симеска Димоска ја промовираа новата лабараторија за испитување на квалитет на мазут: Резултатите од анализа на мостри за мазут ќе се добиваат за два часа, опремувањето на лабараторијата чини 24 милиони денари
БРАВО - Бектеши, Мустафаи и Симеска Димоска ја промовираа новата лабараторија за испитување на квалитет на мазут: Резултатите од анализа на мостри за мазут ќе се добиваат за два часа, опремувањето на лабараторијата чини 24 милиони денари
Ковачевски: Успешноста на средбата со премиерот Петков ја гледам во новиот тон и пристап
Ковачевски: Успешноста на средбата со премиерот Петков ја гледам во новиот тон и пристап
БАЈДЕН ИЗЈАВИ ДЕКА ИМА НЕСОГЛАСУВАЊЕ СО НЕКОИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ШТО ДА СЕ ПРАВИ АКО РУСИЈА ЈА НАПАДНЕ УКРАИНА, УКРАИНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕЛЕНСКИ РЕАГИРАШЕ СО НЕГОДУВАЊЕ
БАЈДЕН ИЗЈАВИ ДЕКА ИМА НЕСОГЛАСУВАЊЕ СО НЕКОИ ЧЛЕНКИ НА НАТО ШТО ДА СЕ ПРАВИ АКО РУСИЈА ЈА НАПАДНЕ УКРАИНА, УКРАИНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕЛЕНСКИ РЕАГИРАШЕ СО НЕГОДУВАЊЕ
СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
СЕ РУШАТ СТАРИ ОБЈЕКТИ НА ТИКВЕШ ВО КАВАДАРЦИ ЗА ПРАВЕЊЕ НА НОВА УЛИЦА СПОРЕД НОВИОТ ДУП
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: МОРА ДА ГО ПОЧИТУВАМЕ УСТАВОТ НА БУГАРИЈА КОЈ НЕ ДОЗВОЛУВА МАЛЦИНСТВА, НО ДОЗВОЛУВА СЕКОЈ ЛИЧНО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КАКО МАКЕДОНЕЦ АКО САКА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: ЈАС СУМ НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН МОРА ДА ИМА
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
КОВАЧЕВСКИ: МНОГУ МЕ НЕРВИРААТ СООПШТЕНИЈАТА НА ВМРО ДПМНЕ, ТИЕ ЛУЃЕ НИШТО НЕ РАЗБИРААТ И ИЧ НЕ САКААТ ДА ПОМОГНАТ, САМО ГЛЕДААТ СЕИР И ЛУПААТ ГЛУПОСТИ
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД
БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ: ЌЕ ГИ ПОКАЧИМЕ ПЕНЗИИТЕ ОВИЕ ДЕНОВИ, БЕЗ ДА НАПРАВИМЕ ДУПКА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД

Првите луѓе на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ), Николче Бабовски и на Јавното претпријатие за одржување магистрални и регионални патишта „Македонија пат”, Беким Мемеди денеска потпишаа Меморандум за соработка

Со Меморандумот се официјализира соработката за активностите за пријавување и доставување трупови од угинати животни (куче, мачка, зајак, лисица, волк, куна, ласица, шакал, дивокоза, срна и дива свиња) кои на државните патишта на целата територија на земјава ќе бидат најдени од страна на вработените на ова јавно претпријатие при извршување на работните задачи.

Како што нагласи Бабовски, со потпишување на овој Меморандум ќе се зголеми нивото на заштита на здравјето на животните и на луѓето, но и безбедноста во сообраќајот на државните патишта.

Мостри од угинатите животни кои ќе бидат најдени ќе бидат земени од страна на надлежниот официјален ветеринар на АХВ кој ќе ја води постапката при пријава на најдено угинато животно, за што од страна на АХВ ќе биде обезбедена и опрема за земање мостри од угинатите животни. Официјалниот ветеринар е задолжен да врши и надзор и контролата на активностите. Мострите ќе се земаат за контрола и мониторинг на болести кај животните, согласно законските одредби за инспекциски надзор, ветеринарно здравство и Годишна наредба за здравствена заштита на животните.

За реализирање на овие активности со вработените од ЈП „Македонијапат” ќе бидат склучени посебни договори, со секој вработен, а дефинирани ќе бидат и финансиски средства за спроведување на предвидените активности со Меморандумот.

loading...

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Demon Slayer: Entertainment District Arc Episode 1

sites to watch anime ANIMEFLIX The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat

anime stream ANIMEFLIX Mother of the Goddess’ Dormitory

ANIMEFLIX SK8 the Infinity (Dub) Episode 8

online anime Your Lie in April