Работни активности на ЈП Улици и патишта Скопје во пролетната акција во општина Кисела Вода!

Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје со почеток од денес 21.03.2022г. до 27.03.2022г. ќе учествуваат со работни активности во пролетната акција во општина Кисела Вода, во координација со Град Скопје и другите јавни претпријатија.

Екипите денес започнаа со санација на ударните дупки на булеварот Борис Трајковски и обележување на автобуските постојки, а деновиве во општина Кисела Вода ќе продолжат со следните активности:

-санација на ударни дупки на булевар Борис Трајковски и на улиците Киро Фетак и улица Јустинијан Први -контрола и обнова на недостатоците на вертикалната сигнализација на булеварот Борис Трајковски и ул.Јустинијан Први -обележување на хоризонталната сигнализација на автобуските постојки на булевар Борис Трајковски и улица Јустинијан Први -поставување на платоа за успорување на брзината на возилата на улица Јустинијан Први кај ОУ „Климент Охридски“, како и дополнителна контрола на светлосната сигнализација на горенаведените улици.

По завршувањето на работните активности во оваа општина, екипите од наредната недела продолжуваат со работа и во наредните општини. ЈП УЛИЦИ И ПАТИШТА СКОПЈЕ

tải sunwin sunwin sunwin apk

tải sunwin

sunwin

tải sunwin

sunwin