Ковачевски: Нема да дозволиме енергетската криза да удри силно врз џебот на граѓаните
Ковачевски: Нема да дозволиме енергетската криза да удри силно врз џебот на граѓаните
ФРЧКОВСКИ: ПАРТНЕРСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА И САД СЕ РОДИ И ЗАЦВРСТИ ВО 90-ТИТЕ ТАКА ШТО ИМ ГИ ПОНУДИВМЕ СИТЕ НАШИ ШПИОНСКИ КАНАЛИ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА СРБИТЕ ВО БОСНА И КОСОВО
ФРЧКОВСКИ: ПАРТНЕРСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА И САД СЕ РОДИ И ЗАЦВРСТИ ВО 90-ТИТЕ ТАКА ШТО ИМ ГИ ПОНУДИВМЕ СИТЕ НАШИ ШПИОНСКИ КАНАЛИ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА СРБИТЕ ВО БОСНА И КОСОВО
КРЕШНИК БЕКТЕШИ: Минималната плата нема да се зголеми наскоро поради енергетската криза
КРЕШНИК БЕКТЕШИ: Минималната плата нема да се зголеми наскоро поради енергетската криза
Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ да одат на факултет и да научат што е инфлација
Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ да одат на факултет и да научат што е инфлација
ФРЧКО: ПЛАЧЕЊЕТО НА ДИМИТРОВ ШТО НЕ ДОБИ МИНИСТЕРСКА ФОТЕЉА Е ПАТЕТИЧНО И ТАЖНО, ЧОВЕКОТ НЕ ЗНАЕ ДОСТОИНСТВЕНО ДА ПАДНЕ, ЦЕЛ ЖИВОТ ТАТКО МУ И МАЈКА МУ ГО ГУРААТ И ГО МЕСТАТ
ФРЧКО: ПЛАЧЕЊЕТО НА ДИМИТРОВ ШТО НЕ ДОБИ МИНИСТЕРСКА ФОТЕЉА Е ПАТЕТИЧНО И ТАЖНО, ЧОВЕКОТ НЕ ЗНАЕ ДОСТОИНСТВЕНО ДА ПАДНЕ, ЦЕЛ ЖИВОТ ТАТКО МУ И МАЈКА МУ ГО ГУРААТ И ГО МЕСТАТ
ШТО МИСЛЕШЕ, ШТО МИСЛЕШЕ: Сиљановска Давкова жали што влегла во политика, ама си ги лечи маките со пратеничката плата од 1000 евра
ШТО МИСЛЕШЕ, ШТО МИСЛЕШЕ: Сиљановска Давкова жали што влегла во политика, ама си ги лечи маките со пратеничката плата од 1000 евра
ОРДАНОВСКИ: Македонско-бугарските односи мрднаа од „мртва точка“
ОРДАНОВСКИ: Македонско-бугарските односи мрднаа од „мртва точка“
Ковачевски - Бомгартнер: Скопје и Париз испишуваат ново поглавје на соработка која рефлектира со прва инвестиција од 270 милиони евра за соларен парк
Ковачевски - Бомгартнер: Скопје и Париз испишуваат ново поглавје на соработка која рефлектира со прва инвестиција од 270 милиони евра за соларен парк

РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ГИ ПОВИКА СКОПЈАНИ ДА СЕ ЖАЛАТ ПРОТИВ КОМПАНИИТЕ ЗА ПАРНО АКО НЕМААТ ГРЕЕЊЕ

Регулаторната комисија за енергетика, минатата недела одлучи цената парното греење во Скопје од овој месец да се зголеми за 14 отсто. (Фото: СДК.МК)

Потрошувачите кои не добиле соодветна услуга од снабдувачот со топлинска енергија, можe да поднесат приговор до Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ). Во исто време, снабдувачот е должен да ја прилгоди температурата ако има поплаки од управител, односно од заедница на сопственици, и барање за повисока температура од минимум пропишаната.

„Снабдувачот има обврска во текот на грејната сезона да обезбеди минимална температура од 20+1º C во грејните простории во времето од 06:00 до 22:00 часот во текот на денот. Дополнително, согласно член 10 од Правилата за снабдување со топлинска енергија, управителот, односно заедницата на сопственици, поднесува писмено барање до снабдувачот за промена на режимот и нивото на испорака на топлинска енергија на мерното место. Снабдувачот е должен да постапи по барањето за температурниот режим на објектот кои што се доставено од страна на управителот, односно заедницата на сопственици. По поплаките до снабдувачите, мора екипи од снабдувачот да излезат на терен и да ја проверат фактичката состојба на терен. Потрошувачите не постојат за да ги финасираат снабдувачите, туку за да платат услуга која треба да им биде обезбедена“, изјави претседателот на РКЕ Марко Бислимоски.

Регулаторната комисија за енергетика уште минатата година побара да се направат измени во Законот за енергетика со кои ќе се зголемат ингеренции и ќе се прецизираат надлежности во однос на изрекување на повисоки казни кон операторите на дистрибутивните системи, ако поради нивна неажурност и лоша организација ги оставиле потрошувачите без греење во време на грејна сезона.

Вчера, Владата ги повика надлежните компании, градските и општинските власти итно да постапуваат по своите надлежности и да обезбедат топлинска енергија во домовите на жителите на Скопје, откако граѓани на Центар, Скопје Север и Топанско Поле, во медиуми и на социјалните мрежи се пожалија дека деновиве се без парно или греењето е многу слабо.

Регулаторната комисија за енергетика, минатата недела одлучи цената парното греење во Скопје од овој месец да се зголеми за 14 отсто.

loading...

https://animedao1.com/. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

anime streaming Death Note

watch animes AnimeDao Attack on Titan Season 2

watch anime free AnimeDao Tokyo Revengers (Dub)

AnimeDao Evangelion: 3.0+1.0 Thrice Upon a Time

Attack on Titan Final Season (Dub) Episode 8