ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
ИНТЕРЕСНА СЛУЧАЈНОСТ: ВО ИСТ ДЕН НА ДВЕ ТЕЛЕВИЗИИ ГОСТУВА ИСТ РЕЛИГИСКИ ЕКСПЕРТ НА ТЕМА МПЦ СПЦ
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
БОМБА НА ХАРИ КОСТОВ: ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ НА МЛАДИТЕ ПОД 30 ГОДИНИ ДА СЕ БАВАТ СО ПОЛИТИКА, НАМЕСТО ДА ЛЕПАТ ПЛАКАТИ И ДА ЧЕКАТ ПАРТИИТЕ ДА ГИ УХЛЕБАТ ДА УЧАТ ДА ЗАРАБОТАТ ПАРИ НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
Петков по средбата со Ковачевски: Си ветивме дека конструктивниот дијалог ќе продолжи
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
ЗОШТО (НЕ) Е ТАКА? Митови за менталното здравје
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
Трајанов: САД ќе ги седнат С. Македонија и Бугарија на иста маса
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
АПЕЛ ЗА ПОМОШ ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА МАЛАТА НИЛ НАСУФОСКИ
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Делегација на СПЦ преводена од Патријархот Порфириј пристигна во Скопје
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат
Ковачевски: Не може да се зборува за каков било напредок со Бугарија, разговорите продолжуваат

РЕЖИМСКИОТ ЏЕЛАТ ДОБИ КОРПА ОД КАЦАРСКА – Уставен го одби Панчевски – се жалел дека е политичка жртва?!

Уставниот суд му ги одбил барањата на поранешниот претседател на Кривичниот судија, Владимир Панчевски, сега е разрешен судија и осуден за рачно делење на судски предмети, кој се жалел пред судот дека му се повредени слободата и јавното изразување на мислата и дека бил разрешен и осуден бидејќи јавно на својот Фејсбук профил ја критикувал власта предводена од СДСМ, пренесе Фокус.

-Сосема е кристално јасно дека Подносителот е разрешен од политички причини, со цел јавно да биде дискредитиран како личност, но да бидат дискредитирани и неговите јавно искажани мислења и ставови против актуелната власт.

Она што дава „дополнителна тежина“ во случајот на Предлагачот е што Претседателот на најголемата опозициона партија ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски јавно го има предложено и посочено Предлагачот Вла димир Панчевски за главен обвинител на новото Специјално обвинителство нарекувајќи го човек кој има репутација и кредибилитет и кој бил биран со години како најдобар во судската фела , се вели во дел од барањето на Панчевски кој се жали дека незаконски бил разрешен од Судскиот совет, но и дека Врховен незаконски ја потврдил одлуката за негово разрешување.

Сепак Уставниот суд ги одбива неговите барања и констатира дека е недозволливо судија да ги коментира јавно актуелните политички теми.

-Во конкретниот случај, бавењето на Панчевски со правниот третман на т.н.„бомби“ (поврзани со неовластеното следење на комуникациите од 2008-2015 година) во периодот на донесувањето (или пред применувањето) на посебен закон со кој се уредуваше таа материја во 2015 година, преку медиумите и кога беше претседател на суд, не може да се смета за однесување соодветно на ограничувањето пропишано за судиите и претседателите на судовите.

Несоодветно на наведените законски и уставни одредби е и бавењето на Панчевски со ‘т.н.промена на името, или со состојбата во судството и во Академијата Стр. 58 – Бр. 292 24 декември 2021 на судии и јавни обвинители, преку медиумите и кога беше судија во Основниот суд Скопје I во Скопје по истекот на мандатот како претседател на тој суд, бидејќи излегувал од рамките на надлежноста на судиската функција истовремено влијаејќи негативно во јавноста во врска со зачувувањето на авторитетот и непристрас носта на судството, се вели во дел од образложението на судот.

Уставен констатира дека Судскиот совет правилно ја утврдил фактичката состојба и дека било констатирано дека наместо електронски, судските предмети биле делени со усна наредба. Одлуката била донесена со мнозинство гласови.

Панчевски е осуден на три години и шест месеци затвор за злоупотребата на АКМИС системот.

loading...

https://aniwatch1.com/. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch My Hero Academia Season 5 (Dub) Episode 21

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

anime website Redo of Healer

Redo of Healer

aniwatch app AniWatch Tokyo Revengers (Dub)