ОСМАНИ: Се разбира дека секое решение, предлог, којшто треба да задоволи две страни е компромисен и дека не е идеален само за едната страна, било кој предлог ќе треба да ги остави двете страни подеднакво задоволни или незадоволни
ОСМАНИ: Се разбира дека секое решение, предлог, којшто треба да задоволи две страни е компромисен и дека не е идеален само за едната страна, било кој предлог ќе треба да ги остави двете страни подеднакво задоволни или незадоволни
ОСМАНИ: ДОГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА И ГРЦИЈА СЕ ВЕЌЕ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА НО НЕ ПРИФАТИВМЕ ПРОТОКОЛИТЕ ДА ВЛЕЗАТ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА, И ФРАНЦИЈА ЗАСТАНА НА НАША СТРАНА
ОСМАНИ: ДОГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА И ГРЦИЈА СЕ ВЕЌЕ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА НО НЕ ПРИФАТИВМЕ ПРОТОКОЛИТЕ ДА ВЛЕЗАТ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА, И ФРАНЦИЈА ЗАСТАНА НА НАША СТРАНА
(ВИДЕО) БОМБА НА ОСМАНИ: ИЗВОЈУВАВМЕ ГОЛЕМА ПОБЕДА, БУГАРИЈА СЕ ОБВРЗА ВЕЌЕ ДА НЕ БЛОКИРА ПОТПИШУВАЊЕ ДОГОВОРИ СО ЕУ СО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, МНОГУ ДОГОВОРИ КАКО СО ФРОНТЕКС СТОЈАТ БЛОКИРАНИ СО ГОДИНИ ПОРАДИ ТОА
(ВИДЕО) БОМБА НА ОСМАНИ: ИЗВОЈУВАВМЕ ГОЛЕМА ПОБЕДА, БУГАРИЈА СЕ ОБВРЗА ВЕЌЕ ДА НЕ БЛОКИРА ПОТПИШУВАЊЕ ДОГОВОРИ СО ЕУ СО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, МНОГУ ДОГОВОРИ КАКО СО ФРОНТЕКС СТОЈАТ БЛОКИРАНИ СО ГОДИНИ ПОРАДИ ТОА
Тренчевска за Трилинг: Оперативниот план за вработување нуди можности за нови вработувања и задржување на младите во земјата
Тренчевска за Трилинг: Оперативниот план за вработување нуди можности за нови вработувања и задржување на младите во земјата
(ВИДЕО) Османи: Ако кажеме „да”, веднаш се усвојува рамката и со одржувањето на првата меѓувладина конфереција официјално почнуваат преговорите
(ВИДЕО) Османи: Ако кажеме „да”, веднаш се усвојува рамката и со одржувањето на првата меѓувладина конфереција официјално почнуваат преговорите
Ковачевски во присуство на Брнз се слушна со Шолет: Високо ја ценам поддршката на Стејт департментот во овие клучни моменти
Ковачевски во присуство на Брнз се слушна со Шолет: Високо ја ценам поддршката на Стејт департментот во овие клучни моменти
КАМИЛОВСКИ ОД РОДИНА: ТОА ШТО САМО 200 ДУШИ ДОЈДОА НА НАШИОТ ПРОТЕСТ ДЕНЕСКА ПРЕД ВЛАДА Е ДОКАЗ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ СВИЊИ!
КАМИЛОВСКИ ОД РОДИНА: ТОА ШТО САМО 200 ДУШИ ДОЈДОА НА НАШИОТ ПРОТЕСТ ДЕНЕСКА ПРЕД ВЛАДА Е ДОКАЗ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ СВИЊИ!
(ВИДЕО) БОМБА: Уапсен уште еден близок соработник на Мицкоски, украл 1 милион евра!
(ВИДЕО) БОМБА: Уапсен уште еден близок соработник на Мицкоски, украл 1 милион евра!

Санација на оштетувањата на улица Цветан Димов и санација на светлосната сигнализација на крстосниците во општина Чаир

Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје денес /вторник/ 19.04.2022г. во рамките на големата пролетна работна акција во општината Чаир работеа на санирање на ударните дупки на улицата Цветан Димов и со машинско гребење на поголемите оштетувања во асфалтот асфалтираа површина од околу 40 м2, а ги санираа и недостатоците на светлосната сигнализација на крстосниците во општината со извршени шест интервенции.

Интервенциите на одговорните екипи за семафорите беа на крстосница улица Џон Кенеди со улица Цветан Димов, каде е извршена демонтажа на оштетен семафорски столб и монтиран е нов семафорски столб со возачка и пешачка латерна, направено е поврзување , испитување на семафорот и истиот е пуштен во работа.

Потоа на крстосница Џон Кенеди со улица Ќемал Сејфула утврдено е оштетено и монтирано е ново сенило на зелен возач, на к-ца Џон Кенеди со улица Македонско Косовска Бригада монтирани се пет сенила и заменето стакло на зелен возач. Како и на крстосцницата ул.Никола Карев со улица Самоилова монтирани се нови пет сенила и на к-ца улица ул.Никола Карев со ул.Македонско Косовска Бригада монтирани се две сенила и заменети три сијалици на семафорите за пешаци.

ЈП Улици и патишта Скопје, по налог на Град Скопје, а заедно со другите јавни претпријатија продолжува и во наредните денови со извршување на следните активности предвидени во рамките на работната акција во општината Чаир.

loading...

https://go88.gg/

sunwin live