ПЕНДАРОВСКИ: ПО ПРИФАЌАЊЕТО НА ОВОЈ ПРЕДЛОГ, АКО БУГАРИЈА ИЛИ НЕКОЈ ДРУГ ПАК ОТВОРИ ТЕМИ ЗА НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ ИЛИ НАШАТА ИСТОРИЈА ЌЕ СЕ ОТКАЖЕМЕ ОД ЕУ ИНТЕГРАЦИЈАТА
ПЕНДАРОВСКИ: ПО ПРИФАЌАЊЕТО НА ОВОЈ ПРЕДЛОГ, АКО БУГАРИЈА ИЛИ НЕКОЈ ДРУГ ПАК ОТВОРИ ТЕМИ ЗА НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ ИЛИ НАШАТА ИСТОРИЈА ЌЕ СЕ ОТКАЖЕМЕ ОД ЕУ ИНТЕГРАЦИЈАТА
ПЕНДАРОВСКИ: БУГАРИ ЌЕ СТАНЕМЕ САМО АКО СИТЕ ЗЕМЕМЕ БУГАРСКИ ПАСОШИ ИЛИ АКО БУГАРИЈА НЕ ОКУПИРА, НИКАКО ПОИНАКУ!
ПЕНДАРОВСКИ: БУГАРИ ЌЕ СТАНЕМЕ САМО АКО СИТЕ ЗЕМЕМЕ БУГАРСКИ ПАСОШИ ИЛИ АКО БУГАРИЈА НЕ ОКУПИРА, НИКАКО ПОИНАКУ!
ПЕНДАРОВСКИ: АКО ГО ПРИФАТИМЕ ОВОЈ МОДИФИЦИРАН ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ, ПОНАТАМУ БРИСЕЛ ЌЕ НЕ ОЦЕНУВА А НЕ СОФИЈА И ТОА Е ДОБРО
ПЕНДАРОВСКИ: АКО ГО ПРИФАТИМЕ ОВОЈ МОДИФИЦИРАН ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ, ПОНАТАМУ БРИСЕЛ ЌЕ НЕ ОЦЕНУВА А НЕ СОФИЈА И ТОА Е ДОБРО
ПЕНДАРОВСКИ: ЗА МЕНЕ ОВОЈ МОДИФИЦИРАН ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ Е ПРИФАТЛИВ, НИТУ Е ТРИУМФ, НИТУ Е КАТАСТРОФА, ТУКУ Е САМО ЕДЕН ПОВОЛЕН ЧЕКОР ОД БИТКАТА ЗА ЕУ И ЗА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ
ПЕНДАРОВСКИ: ЗА МЕНЕ ОВОЈ МОДИФИЦИРАН ФРАНЦУСКИ ПРЕДЛОГ Е ПРИФАТЛИВ, НИТУ Е ТРИУМФ, НИТУ Е КАТАСТРОФА, ТУКУ Е САМО ЕДЕН ПОВОЛЕН ЧЕКОР ОД БИТКАТА ЗА ЕУ И ЗА МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ
Безбедно лето-2022: Акциска контрола на СВР Битола
Безбедно лето-2022: Акциска контрола на СВР Битола
ВИДЕО ВО ЖИВО: ПРЕС НА ПЕНДАРОВСКИ ПО СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПОСВЕТЕНА НА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ
ВИДЕО ВО ЖИВО: ПРЕС НА ПЕНДАРОВСКИ ПО СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПОСВЕТЕНА НА ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ
„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СТАНА ОФИЦИЈАЛЕН МЕДИЦИНСКИ ПАРТНЕР НА МАКЕДОНСКАТА КОШАРКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА
„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СТАНА ОФИЦИЈАЛЕН МЕДИЦИНСКИ ПАРТНЕР НА МАКЕДОНСКАТА КОШАРКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА
НБА кошаркарот Џеди Осман се венча со турската актерка Шахин во родниот Охрид
НБА кошаркарот Џеди Осман се венча со турската актерка Шахин во родниот Охрид

СДСМ: Ги зголемуваме обработливите површини, нови 5.722 хектари земјиште за храна и стратешки култури

Почитувани,

Владата предводена од СДСМ и надлежното министерство за земјоделство шумарство и водостопанство преземаат мерки за зголемување на земјоделското произвдство што во време на глобална економска криза и недостиг на основните прехранбени продукти на светскиот пазар.

За таа цел, веќе е распишан Јавен повик за доделување на слободно земјоделско земјиште над три хектари.

Со овој Јавен повик на располагање ставаме нови 5.722 хектари земјоделско земјиште за обработување на стратешки култури, односно пченица, пченка, јачмен, сончоглед, рж, ориз, овес, маслодајна репка, тритикале и добиточен грашок.

Овие култури се особено важни кога стануваат недостапни на светскиот пазар како последица од агресијата на Русија врз Украина.

Со оваа мерка опфатени се 14 региони во државата каде успеваат овие култури, односно се ставаат на располагање околу 700 целини на земјоделско земјиште над 3 хектари.

Начинот на доделување на земјиштето ќе се врши преку електронско јавно надавање, рокот за аплицирање е 20 дена, а целокупната постапка со заокружување на јавното надавање би траело 30 дена.

Покрај оваа мерка на сила е и Интервентниот фонд првично проектиран на 250 а потоа проширен на 400 милиони денари со кои дополнително го стимулираме домашното производство на храна.

Помошта и поддршката на земјоделците останува врвен приротет за Владата предводена од СДСМ.

Продолжуваме со реализација на мерки и политики што обезбедуваат зголемено и конкурентно земјоделско производство.

loading...

go88 eilat download go88 go88 lmhmod

sunwin chơi ngay Tải SunWin | Sun Win - Cổng Game Bài Macao, Tài Xỉu Số 1 VN sunwin mới nhất