Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Паркинг за велосипеди до секоја нова градба во Општина Центар
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
Герасимовски: Лицата со оштетен слух добиваат бесплатно паркирање на сите паркинзи на ПОЦ
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
ЗАСЛУЖЕНО, БУЧКОВСКИ ИМА ГОЛЕМО МЕЃУНАРОДНО ИСКУСТВО И РЕЈТИНГ - Владата му го продолжи мандатот на Владо Бучковски
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Заев- Таравари лаже. јавно да се извини или на суд
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Со толеранција против насилство: Кампања против сите форми на омраза и насилство на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Агенцијата за млади и спорт
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
Претседателскиот центар за политичко образование го идентификува популизмот како една од најголемите закани за демократското политичко уредување
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ПОСТОЈАН РАЗВОЈ: ЗГОЛЕМЕН ОПСЕГ ЗА OPEL CORSA-e и MOKKA-e
ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР МЕЃУ РАДЕВ И ЗАЕВ Дијалогот на високо ниво и решавање на спорните прашања
ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР МЕЃУ РАДЕВ И ЗАЕВ Дијалогот на високо ниво и решавање на спорните прашања

СДСМ ПРИЛЕП: Во периодот на 12 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ, Прилеп безмалку го загуби епитетот „најспортски град во државата“

Времето кога парите од граѓаните, наместо за инвестиции во спортот, спортската инфраструктура и спортските клубови, завршуваа во рацете на локалните моќници од криминалното здружување наречено ВМРО-ДПМНЕ, никогаш нема да се повтори.

Власта на СДСМ, предводена од градоначалникот Илија Јованоски на локално и премиерот Зоран Заев на централно ниво, на дело ја покажува својата грижа за развојот на спортот.
Рунираниот градски стадион „Гоце Делчев“, кој позади себе го остави ВМРО-ДПМНЕ, денес е целосно реконструиран и претворен во современа и модерна фудбалска арена, која претставува вистинска спортска гордост на фудбалски Прилеп.

Кај Вештачкото езеро изграден е нов спортско-рекреативен центар, еден од најдобрите во државата, а во ООУ „Кире Гаврилоски – Јане“ за прв пат се гради спортска сала за потребите на учениците.
Целосно е подготвена документацијата за изградбата на покриениот базен во населбата „Точила“, чија изградба стартува наесен.

Дополнително, во изминатите триипол години, на најтранспарентен начин, преку јавни повици, Општина Прилеп им додели над 26 милиони денари финансиска поддршка на спортските клубови во општината.

Заради сето ова, СДСМ ја добива и ќе продолжи да ја добива поддршката од граѓаните и спортската во јавност во Прилеп, а на следните локални избори ќе потврдат дека сме партијата која го носи најдоброто за нашата општина.

loading...