ЌЕ ЧИНИ НАД 2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА - ПРУГАТА ДО БУГАРИЈА ЌЕ БИДЕ ИНЖЕНЕРСКО ЧУДО, ПОТФАТ НА ВЕКОТ: ЌЕ ИМА 50 МОСТОВИ, 30 ТУНЕЛИ, НАЈГОЛЕМИОТ ТУНЕЛ ЌЕ ПОМИНУВА ПОД ДЕВЕ БАИР ЌЕ БИДЕ ДОЛГ 5 КИЛОМЕТРИ ЌЕ ИМА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ПОД ЗЕМЈА И ЌЕ ЧИНИ 70 МИЛИОНИ ЕВРА!
ЌЕ ЧИНИ НАД 2 МИЛИЈАРДИ ЕВРА - ПРУГАТА ДО БУГАРИЈА ЌЕ БИДЕ ИНЖЕНЕРСКО ЧУДО, ПОТФАТ НА ВЕКОТ: ЌЕ ИМА 50 МОСТОВИ, 30 ТУНЕЛИ, НАЈГОЛЕМИОТ ТУНЕЛ ЌЕ ПОМИНУВА ПОД ДЕВЕ БАИР ЌЕ БИДЕ ДОЛГ 5 КИЛОМЕТРИ ЌЕ ИМА ГРАНИЧЕН ПРЕМИН ПОД ЗЕМЈА И ЌЕ ЧИНИ 70 МИЛИОНИ ЕВРА!
(ВИДЕО) Оливера Трајковска направи прекрасно интервју со Благој Бочварски на тема инфраструктура, навистина интервјуто е чиста перфекција
(ВИДЕО) Оливера Трајковска направи прекрасно интервју со Благој Бочварски на тема инфраструктура, навистина интервјуто е чиста перфекција
ФРЧКОВСКИ РАСКАЖА КАКО СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ УСПЕАЛ ДА ПОБЕДИ ВО КАРПОШ: НИ КАМПАЊА НИ БУТУР, ЗЕМАЛ СПИСОК ОД 350 ЖИТЕЛИ НА КАРПОШ КОИ ИМАЛЕ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ И ОДЕЛ САМО КАЈ НИВ
ФРЧКОВСКИ РАСКАЖА КАКО СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ УСПЕАЛ ДА ПОБЕДИ ВО КАРПОШ: НИ КАМПАЊА НИ БУТУР, ЗЕМАЛ СПИСОК ОД 350 ЖИТЕЛИ НА КАРПОШ КОИ ИМАЛЕ НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ И ОДЕЛ САМО КАЈ НИВ
ФРЧКОВСКИ: НЕ ЗАМИНАВ АМБАСАДОР ВО ВАШИНГТОН ПОРАДИ ФИЛИП РИКЕР, УШТЕ МИ Е ЛУТ ШТО НАПИШАВ ЗА НЕГО КОЛУМНА ДЕКА ПОВЕЌЕ СЕ ГЛЕДА СО МИЈАЛКОВ ОД ШТО СЕ ГЛЕДА СО ЖЕНА МУ
ФРЧКОВСКИ: НЕ ЗАМИНАВ АМБАСАДОР ВО ВАШИНГТОН ПОРАДИ ФИЛИП РИКЕР, УШТЕ МИ Е ЛУТ ШТО НАПИШАВ ЗА НЕГО КОЛУМНА ДЕКА ПОВЕЌЕ СЕ ГЛЕДА СО МИЈАЛКОВ ОД ШТО СЕ ГЛЕДА СО ЖЕНА МУ
Ковачевски: Нема да дозволиме енергетската криза да удри силно врз џебот на граѓаните
Ковачевски: Нема да дозволиме енергетската криза да удри силно врз џебот на граѓаните
ФРЧКОВСКИ: ПАРТНЕРСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА И САД СЕ РОДИ И ЗАЦВРСТИ ВО 90-ТИТЕ ТАКА ШТО ИМ ГИ ПОНУДИВМЕ СИТЕ НАШИ ШПИОНСКИ КАНАЛИ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА СРБИТЕ ВО БОСНА И КОСОВО
ФРЧКОВСКИ: ПАРТНЕРСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА И САД СЕ РОДИ И ЗАЦВРСТИ ВО 90-ТИТЕ ТАКА ШТО ИМ ГИ ПОНУДИВМЕ СИТЕ НАШИ ШПИОНСКИ КАНАЛИ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ПОЗИЦИИТЕ НА СРБИТЕ ВО БОСНА И КОСОВО
КРЕШНИК БЕКТЕШИ: Минималната плата нема да се зголеми наскоро поради енергетската криза
КРЕШНИК БЕКТЕШИ: Минималната плата нема да се зголеми наскоро поради енергетската криза
Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ да одат на факултет и да научат што е инфлација
Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ да одат на факултет и да научат што е инфлација

Шахпаска: Новата градинка во Прдејци ќе згрижи 20 деца, таа е единаесетта нова градинка за седум месеци, за нас секое дете е важно

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска присуствуваше на официјалното отворање на новиот објект „Развигорче“ при ЈОУДГ „Детска Радост“ во населеното место Прдејци , Општина Гевгелија.

„Новата градинка има капацитет да згрижи 20 деца. Можеби звучи како мала бројка но пораката е многу значајна. Како ресорно министерство и како Влада сериозно вложуваме во грижата за секое дете на територијата на цела наша држава. И децата во Прдејци имаат право да бидат вклучени во воспитно образовниот процес, а со тоа влезат во образовниот процес подготвени,“ изјави министерката Шахпаска.

Министерката истакна дека Министерството за труд и социјална политика сериозно вложува во изградбата на нови и проширување на постоечките капацитети на детските градинки, со цел поголем опфат на деца во нив. Градинката „Развигорче“ е единаесетта нова детска градинка за само 7 месеци, а со тоа се обезбеди згрижување на 670 нови дополнителни места.

Градоначалникот на Општина Гевгелија Сашо Поцков изјави дека ова претставува уште една потврда за одличната соработка помеѓу локалната и централната власт, а со Министерството за труд и социјална политика заедничката грижа за иднината на најмладите, децата. Притоа, тој потенцираше дека ова не единствен заеднички проект на општината со министерството, како и дека соработката продолжува и понатаму.

„Населеното место Прдејци брои околу 380 жители и капацитетот на новата градинка од 20 деца целосно ќе одговори на потребите на неговите жители,“ рече Поцков.

loading...

watch subbed anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

watch anime dub 4Anime BANANA FISH

Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 6

4Anime Boruto: Naruto Next Generations (Dub)

watch anime 4Anime Attack on Titan

4 anime The Rising of the Shield Hero (Dub)