Новинарот ветеран Ѕвездан Георгиевски во колумна раскажа од каде потекнува терминот новинарска патка, многу поучно четиво
Новинарот ветеран Ѕвездан Георгиевски во колумна раскажа од каде потекнува терминот новинарска патка, многу поучно четиво
ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 1 ФЕВРУАРИ, УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗАВРШУВА НА 10 ЈУНИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА
ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 1 ФЕВРУАРИ, УЧЕБНАТА ГОДИНА ЗАВРШУВА НА 10 ЈУНИ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА
САРАЧИНИ: Секоја генерација има свои битки и приказни. Мене ми беше чест и сум исклучително горд што бев дел од приказната што ја пишуваше Зоран Заев, заедно со нас, слободољубивите граѓанки и граѓани од сите народи на нашата прекрасна и фантастична земја - Северна Македонија. Борбата продолжува!✊
САРАЧИНИ: Секоја генерација има свои битки и приказни. Мене ми беше чест и сум исклучително горд што бев дел од приказната што ја пишуваше Зоран Заев, заедно со нас, слободољубивите граѓанки и граѓани од сите народи на нашата прекрасна и фантастична земја - Северна Македонија. Борбата продолжува!✊
АЗЕСКИ ДО ПЕТКОВ: Сите ни се смеат што трговијата меѓу Бугарија и Македонија е само 6% и што треба три до четири саата да се стигне од Скопје до Софија
АЗЕСКИ ДО ПЕТКОВ: Сите ни се смеат што трговијата меѓу Бугарија и Македонија е само 6% и што треба три до четири саата да се стигне од Скопје до Софија
Одберете си идеален дом во комплексот КОСМОС по супер цени на супер локација
Одберете си идеален дом во комплексот КОСМОС по супер цени на супер локација
МИЦКОВСКИ ОЧАЕН: ЗА ДА СТАНАМ ПРЕМИЕР СУМ СПРЕМЕН И ТЕХНИЧКА ВЛАДА ДА ЈА УКИНЕМЕ И ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА ДА ЈА ИЗГЛАСАМЕ...
МИЦКОВСКИ ОЧАЕН: ЗА ДА СТАНАМ ПРЕМИЕР СУМ СПРЕМЕН И ТЕХНИЧКА ВЛАДА ДА ЈА УКИНЕМЕ И ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА ДА ЈА ИЗГЛАСАМЕ...
БРАВО, ЌЕ ГО БИДЕ НОВИОТ БУГАРСКИ ПРЕМИЕР - ПЕТКОВ: Ние по ниеден начин не го доведуваме во прашање идентитетот, јазикот на граѓаните во Република Северна Македонија, тоа е ваше идентитетско право!
БРАВО, ЌЕ ГО БИДЕ НОВИОТ БУГАРСКИ ПРЕМИЕР - ПЕТКОВ: Ние по ниеден начин не го доведуваме во прашање идентитетот, јазикот на граѓаните во Република Северна Македонија, тоа е ваше идентитетско право!
ШЕФОТ НА МАКЕДОНСКО - БУГАРСКА БИЗНИС КОМОРА СО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КОВАЧЕВСКИ И ПЕТКОВ: Запрете го миграцискиот пустош кој ни се случува во двете држави и договорете се да останеме тука и да живееме едни покрај други во хармонија, наместо некаде далеку, да бидеме Mакедонци и Бугари во Македонија и Бугарија, наместо странци во Англија и Германија
ШЕФОТ НА МАКЕДОНСКО - БУГАРСКА БИЗНИС КОМОРА СО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО КОВАЧЕВСКИ И ПЕТКОВ: Запрете го миграцискиот пустош кој ни се случува во двете држави и договорете се да останеме тука и да живееме едни покрај други во хармонија, наместо некаде далеку, да бидеме Mакедонци и Бугари во Македонија и Бугарија, наместо странци во Англија и Германија

Шахпаска : Продолжуваме со имплементирање на проектите кои се препознатливи во Ромската заедница и се во насока на нивна целосна инклузија

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска учествуваше на Деветата Работна средба посветена на вклучувањето на Ромите и Ромите бегалци, насловена : „Технички дигитален состанок за спроведување на заклучоците за семинарот за Роми 2019 година “, во рамки на подкомитетот за Правда и Внатрешни работи.

Воведни обраќања покрај министерката Шахпаска имаа и Марта Гарсија Фидалго, Координатор за Политики за Роми и Орхан Усеин, лидер на тимот од Совет за Регионална Соработка, Интеграција на Ромите 2020 година, а учество земаа и претставници на граѓанскиот сектор.

„Стратегијата за Ромите во Република Северна Македонија и Националните Акциски Планови, како и Декадата за вклучување на Ромите се дел од јавните политики на нашата земја, со цел вклучување и интеграција на сите етнички заедници во општеството на еднакви основи. Ова прашање е особено важно на нашиот пат кон Европската Унија, а социјалната вклученост ја градиме според стандардите на земјите членки на Европската Унија“ истакна министерката Шахпаска.

Таа посочи дека и како Влада и како Министерство сме насочени кон градење на општество кое не се темели на поделби и сегрегација, туку општество на обединување и интеграција.

„Различните етнички заедници, нивната култура, нивната религија, нивните традиции го збогатуваат општествениот мозаик на различностите. Ромите се дел од тој општествен мозаик, тие се граѓани на Република Северна Македонија, но истовремено се граѓани и на Европа. Обврска на сите нас е да ги прифаќаме различностите како вредност, а не како причина за исклучување и поделба“рече Шахпаска.

Министерката потсети дека нашата држава во 2015 година ја има усвоено Стратегијата за Роми која што е ревидирана во согласност со Европската Стратегија 2020. Како и дека, во следниот период Министерството за труд и социјална политика заедно со Регионалниот Совет за Соработка ќе го започне процесот на подготовка на новата Стратегија за Роми во Република Северна Македонија.

„Неопходен е системски пристап во подобрување на статусот на Ромите во сите земји, преку конкретни мерки и активности на национално ниво, преку следење на достигнувањата, размена на информации со другите земји со една и единствена цел да се овозможи подобар економски статус и социјално вклучување на ромската популација во општеството“ , истакна Шахпаска.

Министерството за труд и социјална политика во рамките на надлежностите и координативната улога што ја има и понатаму ќе продолжи со имплементирање на проектите кои се препознатливи во Ромската заедница и се во насока на нивна целосна инклузија.

Како особено значајни министерката ги посочи, вклучувањето на децата Роми во предучилишното образование, поголема информираност на припадниците на ромската заедница преку Ромските Информативни Центри, вклучување на невработените Роми во активните мерки за вработување, имплементирање на Законот за лица неевидентирани во Матична Книга на Родени продолжуваат со несмален интензитет.

„За нас е многу значајна подготовката на Регионална методологија за мапирање на ромски супстандардни населби, заеднички проект со иницијативата за Интеграција на Ромите 2020. Воспоставување на механизам за следење, мерење и известување за политиките за интеграција на Ромите, произлезени од целите дефинирани во Декларацијата од Познан остануваат на врвот на агендата“ порача министерката Шахпаска.

loading...

animes online. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train Episode Full

JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub) Episode 31

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2 Episode 6

4anime.biz 4Anime Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita.

watch anime free 4Anime Komi Can’t Communicate