(ВИДЕО) Заев: За Скопје ја ставам на коцка мојата лична кариера, граѓаните треба да излезат на гласање
(ВИДЕО) Заев: За Скопје ја ставам на коцка мојата лична кариера, граѓаните треба да излезат на гласање
(ВИДЕО) Дрогата е најголем проблем на САД, погледнете како изгледаат улиците на главните градови, полни со издрогирани џанаци кои живеат на улица
(ВИДЕО) Дрогата е најголем проблем на САД, погледнете како изгледаат улиците на главните градови, полни со издрогирани џанаци кои живеат на улица
Интервју со Дан(и)ела
Интервју со Дан(и)ела
БЕЗ СТРАВ ОД ТЕМНИНАТА: INTELLI-LUX LED® СВЕТЛА ОД OPEL
БЕЗ СТРАВ ОД ТЕМНИНАТА: INTELLI-LUX LED® СВЕТЛА ОД OPEL
ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ Е ГРАД ЗА СИТЕ, САРАЈ СЕ РАЗВИВА ВО ЧЕКОР СО СИТЕ ДРУГИ СКОПСКИ ОПШТИНИ
ШИЛЕГОВ: СКОПЈЕ Е ГРАД ЗА СИТЕ, САРАЈ СЕ РАЗВИВА ВО ЧЕКОР СО СИТЕ ДРУГИ СКОПСКИ ОПШТИНИ
(ВИДЕО) Маричиќ: Одлуката за стопирање на изградба на Прифатен центар за странци во Бардовци неопходна за да се испочитува барањето на граѓаните
(ВИДЕО) Маричиќ: Одлуката за стопирање на изградба на Прифатен центар за странци во Бардовци неопходна за да се испочитува барањето на граѓаните
ЌЕ ИМАМЕ НАЦИОНАЛНО СЛАВЈЕ - Ривалот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите
ЌЕ ИМАМЕ НАЦИОНАЛНО СЛАВЈЕ - Ривалот на Орбан најавува екстрадиција на Груевски ако победи на изборите
Селмани: Заев е еден од ретките политичари кои имаат голема храброст да решат битни прашања
Селмани: Заев е еден од ретките политичари кои имаат голема храброст да решат битни прашања

Шахпаска: Социјалните претпријатија креираат одржливи општествени решенија

Економско – социјалниот совет денеска ја одржа својата 14 седница на која се разгледуваше Стратегијата за развој на социјалните претпријатија во РС Македонија (2021 – 2023) со Акцискиот план 2021 – 2023. Членовите на ЕСС го разгледаа и Извештајот за ревидираниот Акциски план за формализирање на неформалната економија 2018 – 2020, а беше разгледан и Акцискиот план за формализирање на неформалната економија 2021-2022.

На денешниот дневен ред беше и Националната стратегија за вработување 2021 – 2027 со Акцискиот план за вработување 2021-2023 година. Извештаите кои беа усвоени ќе бидат процесуирани до Владата.

На состанокот беше посочено дека со Националната стратегијата за развој на социјалните претпријатија ќе се дефинираат основните цели и клучните активности со што ќе се создаде соодветна правна, финансиска и институционална рамка за развој на социјалните претпријатија.

Министерката за труд и социјалната политика Јагода Шахпаска рече дека визијата, целите и приоритетите на Стратегијата ги следат стратешките ориентации на Европската Унија и нејзината Иницијатива за социјален бизнис.

„Мерките за поддршка на социјалните претпријатија ќе придонесат и кон остварување на Целите на одржлив развој бидејќи социјалните претпријатија и социјалната економија креираат одржливи општествени решенија за сегашните предизвици во повеќе домени, како што се борба против сиромаштијата, правни услови за работа, застапување на партиципативна демократија, развој на решенија кои се поволни за животната средина“, истакна министерката Шахпаска.

Во изработката на Националната стратегија за вработување 2021-2027 учествуваше меѓуминистерска работна група, предводена од МТСП, а истата беше подржана од Меѓународната организација на трудот.

Во процесот на подготовка на Националната стратегија за вработување​ низ инклузивен, транспарентен и сеопфатен процес учествуваа експерти и сите засегнати страни.

loading...

Website https://animefreak.ws: Watch Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova - Kirikumas animefreak Episode 11 animefreak boku no hero

Watch Torajima no Miime Episode 2

Website https://twistmoe.net: Watch Battle of Clay twistmoe Episode Full stream anime online

Website https://aniwatch.pro: Watch Baka and Test - Summon the Beasts: Magical Hideyoshi Hideyoshi aniwatch Episode 9 watch anime online

Mapleprimes: https://www.mapleprimes.com/users/gogoanimebe

Gogoanimelol mystrikingly: https://gogoanimelol.mystrikingly.com/