БРАВО - 300 милиони евра инвестиции во ТИРЗ – поголем број на компании заинтересирани за инвестирање
БРАВО - 300 милиони евра инвестиции во ТИРЗ – поголем број на компании заинтересирани за инвестирање
КОНДОВСКИ: Битола ќе добие современа противпожарна заштита по теркот на модерните европски градови
КОНДОВСКИ: Битола ќе добие современа противпожарна заштита по теркот на модерните европски градови
Шилегов: Распишан тендерот за БРТ, Скопје е првиот град во регионот со ваков систем за јавен превоз
Шилегов: Распишан тендерот за БРТ, Скопје е првиот град во регионот со ваков систем за јавен превоз
ШИЛЕГОВ: БЕГАЊЕТО ОД ДЕБАТИ НА АРСОВСКА Е НАВРЕДЛИВО ЗА СКОПЈАНИ
ШИЛЕГОВ: БЕГАЊЕТО ОД ДЕБАТИ НА АРСОВСКА Е НАВРЕДЛИВО ЗА СКОПЈАНИ
ШИЛЕГОВ ГИ ПРИФАТИ БАРАЊАТА ЗА ВОДНО ОД ИНИЦИЈАТИВАТА „ГО САКАМ ВОДНО“
ШИЛЕГОВ ГИ ПРИФАТИ БАРАЊАТА ЗА ВОДНО ОД ИНИЦИЈАТИВАТА „ГО САКАМ ВОДНО“
ДИК: Нема да има редици за гласање како во првиот круг, фингерпринт-уредите ќе бидат побрзи
ДИК: Нема да има редици за гласање како во првиот круг, фингерпринт-уредите ќе бидат побрзи
ШИЛЕГОВ: Со 280 илјади евра ќе се „дислоцира и мултиплицира“ зеленилото кое ќе се уништи за БРТ
ШИЛЕГОВ: Со 280 илјади евра ќе се „дислоцира и мултиплицира“ зеленилото кое ќе се уништи за БРТ
ШИЛЕГОВ: ЗОШТО АРСОВСКА ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ЛАЖЕ ЈАВНОСТА ДЕКА НЕМА БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО
ШИЛЕГОВ: ЗОШТО АРСОВСКА ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ЛАЖЕ ЈАВНОСТА ДЕКА НЕМА БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО

Шахпаска: Соработката меѓу АВРСМ и Центрите за социјална работа е клучна за брза активација и вработување на примателите на гарантирана минимална помош

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денес одржа работен состанок со директорот на Агенцијата за вработување, Абдуш Демири. На средбата присуствуваа и претставници на различни сектори од Министерството и Агенцијата за вработување.

На состанокот се разговараше за имплементирањето на трите принципи во овогодинешниот Оперативен план, диверзитет, инклузивност и принципот на рамномерен регионален развој. Заинтересираноста за актуелните програми и мерки е голема, а тоа секако е позитивен знак за намалување на невработеноста и зголемување на вработливоста на ранливите категории на граѓани, примателите на гарантирана минимална помош, тешко вработливите лица.

„Важно е Центрите за социјална работа и Агенцијата за вработување да се надополнуваат во процесот на детектирање на највработливите членови од семејствата приматели на гарантирана минимална помош. Прецизно изработените индивидуални планови за работа на овие лица се првиот и најважен чекор при нивното вклучување на пазарот на труд“, истакна министерката Шахпаска.

Сите присутни на состанокот изразија заеднички став во однос на потребата да се формира работна група, комбинирана од претставници на АВРСМ и ЦСР, која ќе изготви стандардизиран образец за внесување на информациите за лицата приматели на ГМП. Стандардизираниот образец ќе им помогне полесно да детектираат кои се силните или слабите страни на највработливите членови на семејствата приматели на ГМП, а со тоа побрзо и полесно да се овозможи влез на пазарот на труд и излез од системот на социјална заштита.

Социјалната реформа која Министерството за труд и социјална работа ја спроведува значи меѓуинституционална соработка, заеднички пристап кон предизвиците и изнаоѓање на најсоодветни решенија.

loading...

Watch Honkai Impact 3 The Animation Chapter XV Episode Full

Etotama: Nyankyaku Banrai Episode Full

AniWatch: Shoujo Shuumatsu Jugyou anime episode 12 online free at https://aniwatch.pro watch anime online

https://twistmoe.net free anime

Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/138957050-gogoanimebe

Gogoanimebe contently: https://gogoanimebe.contently.com/