Кондовски: Граѓаните заслужуваат прецизни информации, проекти, идеи!
Кондовски: Граѓаните заслужуваат прецизни информации, проекти, идеи!
Морачанин: Ана Петровска имаше намера да го дискредитира ДОМ како партија и не ѝ успеа
Морачанин: Ана Петровска имаше намера да го дискредитира ДОМ како партија и не ѝ успеа
Ахмети лобира за Петре Шилегов!
Ахмети лобира за Петре Шилегов!
И Партијата за движење на Турците останува во власта
И Партијата за движење на Турците останува во власта
ОКРУПНУВА ПОДДРШКАТА ЗА ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ЗА ВТОРИОТ КРУГ
ОКРУПНУВА ПОДДРШКАТА ЗА ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ЗА ВТОРИОТ КРУГ
КОНЕЧНО ПЕНДАРОВСКИ СОБРА ХРАБРОСТ ДА ЈА ПОФАЛИ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ
КОНЕЧНО ПЕНДАРОВСКИ СОБРА ХРАБРОСТ ДА ЈА ПОФАЛИ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ
СДСМ: Разобличени се сите дезинформации во јавноста за наводни нови парламентарни мнозинства. Сите партии од коалицијата јасно потврдија дека имаме парламентарно мнозинство и владина коалиција која е стабилна, обединета, коалиција која го води нашето општество напред, силна и сплотена
СДСМ: Разобличени се сите дезинформации во јавноста за наводни нови парламентарни мнозинства. Сите партии од коалицијата јасно потврдија дека имаме парламентарно мнозинство и владина коалиција која е стабилна, обединета, коалиција која го води нашето општество напред, силна и сплотена
СДСМ СКОПЈЕ: ДАНЕЛА АРСОВСКА Е КАНДИДАТ НА УРБАНАТА МАФИЈА ШТО ГО УНИШТИ ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ
СДСМ СКОПЈЕ: ДАНЕЛА АРСОВСКА Е КАНДИДАТ НА УРБАНАТА МАФИЈА ШТО ГО УНИШТИ ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

ШИЛЕГОВ РАСПАЛИ ПО ВМРОВЦИТЕ ВО СВОЈ ДОБАР СТИЛ: Тешко им е да прифатат дека нема панорамско тркало, нешто за кое сакаа да потрошат 20 милиони евра. Тешко им е да прифатат дека се ослободува кејот кој самите дозволија да се узурпира. Тешко им е да прифатат дека побрзо се градат нови булевари, нов мост, дека побрзо се реконструираат улици и многу побрзо Скопје станува велоград. Повеќето од 100 км нови велосипедски патеки за нив се уште не постојат. Новите 33 еко автобуси за нив не постојат!

Повторно лаги, манипулации и обвинувања од ВМРО-ДПМНЕ за работи во кои и самите не веруваат. Тешко им е да ја прифатат новата реалност, дека Скопје се менува и чекор по чекор прераснува во модерен град, гордост за сите.

Тешко им е да прифатат дека нема панорамско тркало, нешто за кое сакаа да потрошат 20 милиони евра. Тешко им е да прифатат дека се ослободува кејот кој самите дозволија да се узурпира. Тешко им е да прифатат дека побрзо се градат нови булевари, нов мост, дека побрзо се реконструираат улици и многу побрзо Скопје станува велоград. Повеќето од 100 км нови велосипедски патеки за нив се уште не постојат. Новите 33 еко автобуси за нив не постојат, постојат само старите кинески автобуси за коишто има истрага при нивната набавка, набавени без никаков сервис и можност да се одржуваат. За нив не постојат новите дрвореди по сите булевари, коишто во нивно време беа исечени. Не постои ниту обновата на зелените површни коишто во нивно време беа поплочени со бекатон. За нив не постои ниту Дрисла како градско претпријатие кое конечно е во служба на граѓаните. За нив не постои ниту новиот стационар „Лајка“, кој во нивно време беше полн со влага и вон сите нормални услови за згрижување на кучињата скитници.

За нив не постојат ниту реконструкциите на сите средни училишта, новите еко фасади. За нив постојат само барокни фасади кои чинеа десетици милиони на товар на граѓаните, фасади коишто денес се распаѓаат и се уште една закана за безбедноста. За нив не постојат ниту новите зелени кровови и новите зелени скверови во Скопје, каде што самите скришно се фотографираат и уживаат.
Многу работи за опозицијата сега не постојат, ама за среќа, постојат за граѓаните на Град Скопје. Скопјани денес слободно можат да се гордеат со новата поинаква приказна на нивниот град, која служи како позитивен пример за други градови, а не како негативен пример, како што беше „Скопје 2014“ – проект на кичот и лудилото.

Скандалозно, криминално и опасно по сигурноста на Скопјани е што ВМРО-ДПМНЕ се обидува да го спречи отстранувањето на „галиите„ во реката Вардар, за кои е веќе констатирано дека го подриваат системот за спречување од поплави. Отстранувањето на „статичките бродови“ во Вардар е нужно за зголемување на пропусната способност на регулираното корито, за да се спречи голема поплава како во 1962 година.

Уште во февруари 2017, во студијата на Град Скопје „Отпорно Скопје“, се констатира дека е намалена „максималната проектирана пропусна способност на регулираното корито за околу 25-30%“. Во истата студија како главен виновник се посочуваат и „статичките бродови“ во Вардар. Таа студија му била позната и на Градоначалникот Коце Трајановски, кој бил должен да постапи и да ги отстрани галиите од коритото на Вардар, кои заедно со други објекти од т.н. „проект Скопје 2014“, значително ја намалуваат заштитата од поплави на градот Скопје.

За жал, ВМРО-ДПМНЕ продолжува да го брани криминалното градење во коритото на реката Вардар и да го подрива системот за заштита од поплави на градот Скопје.

loading...

Watch Is the Order a Rabbit?? Episode 12

Watch The Galaxy Railways Episode 26

Watch anime online for free at KissAnime weathering with you kissanime

AnimeFLV: Okubyou na Venus anime episode Full online free at https://animeflv.uk animeflv

Subrion: https://subrion.org/members/info/gogoanimebe/

Degreed: https://degreed.com/profile/gogoanimebe#/collection