ШОКАНТНО: ГРАД СКОПЈЕ СО РЕБАЛАНС НА БУЏЕТ ПРЕДЛАГА КРАТЕЊЕ НА ПАРИТЕ НАМЕНЕТИ ЗА КЛУЧКАТА КАЈ МОМИН ПОТОК И БУЛЕВАРИТЕ ХРВАТСКА И СЛОВЕНИЈА?!

Мактел дознава дека за утре е закажана седница на совет на град Скопје на кој точка на дневен ред ќе биде ребаланс на буџетот на град Скопје во кој се предлага пренамена на парите за капиталните инвестиции и тоа

– парите за клучката кај Момин Поток,
– парите за бул хрватска,
– парите за бул. словенија
– бул. Кузман Јосифовски Питу – преполовени средства

Се очекува советниците на СДСМ жестоко да се спротистават на овој предлог, со ова паѓаат во вода сите ветувања на градоначалничката Арсовска дека ќе гради и ќе инвестира во градот, таа практично ги фрла во вода и тие проекти кои ги започна Шилегов а таа го критикуваше дека не ги завршил на време?!?!

Таа претходнно го укина и проектот БРТ за кој владата и градот Скопје имаа договорен заем од ЕБРД банката.