ЗАЕВ НА ФЕЈСБУК: МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ СЕ ОСИГУРАНИ И ГАРАНТИРАНИ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА И СО ТОА ПРИЗНАЕНИ И ПРИФАТЕНИ ОД ЕУ. Тоа е прво и апсолутно најважно
ЗАЕВ НА ФЕЈСБУК: МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ СЕ ОСИГУРАНИ И ГАРАНТИРАНИ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА И СО ТОА ПРИЗНАЕНИ И ПРИФАТЕНИ ОД ЕУ. Тоа е прво и апсолутно најважно
РАМА: Прифатетет го предлогот, зашто нема да има друг предлог. Не ви треба да останете пред вратата на ЕУ уште 17 години
РАМА: Прифатетет го предлогот, зашто нема да има друг предлог. Не ви треба да останете пред вратата на ЕУ уште 17 години
Чисто е - одредницата за македонскиот јазик во преговарачката рамка е без дообјаснувања, напиша Гир на Твитер
Чисто е - одредницата за македонскиот јазик во преговарачката рамка е без дообјаснувања, напиша Гир на Твитер
Ковачевски утре ќе се сретне со Села
Ковачевски утре ќе се сретне со Села
ГРАД СКОПЈЕ: Бројни интервенции извршени од страна на екипите на јавните претпријатија по невремето кое го зафати Скопје
ГРАД СКОПЈЕ: Бројни интервенции извршени од страна на екипите на јавните претпријатија по невремето кое го зафати Скопје
МВР НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ДА ВОВЕДЕ РЕД НА ПАТИШТАТА: Во еден ден казнети 247 возачи
МВР НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД НАМЕРАТА ДА ВОВЕДЕ РЕД НА ПАТИШТАТА: Во еден ден казнети 247 возачи
(ВИДЕО) БОМБА НА ЕФТОВ: ПРОТЕСТИТЕ СЕ БИТКА ЗА РАНЕТИТЕ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА, ОЧАЕН ОБИД НА МИЦКОВСКИ ДА ГИ СПАСИ ДРУГАРИТЕ И ПАРТИСКОТО СЕДИШТЕ
(ВИДЕО) БОМБА НА ЕФТОВ: ПРОТЕСТИТЕ СЕ БИТКА ЗА РАНЕТИТЕ ВО БЕЛАТА ПАЛАТА, ОЧАЕН ОБИД НА МИЦКОВСКИ ДА ГИ СПАСИ ДРУГАРИТЕ И ПАРТИСКОТО СЕДИШТЕ
АПАСИЕВ СЕ ЗАКАНУВА: ОД УТРЕ ПОЧНУВАМЕ СО НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ, ЗА ПОЧЕТОК ЌЕ ФРЛАМЕ ЈАЈЦА А КАМЕЊА КОН ВЛАДАТА
АПАСИЕВ СЕ ЗАКАНУВА: ОД УТРЕ ПОЧНУВАМЕ СО НАСИЛНИ ПРОТЕСТИ, ЗА ПОЧЕТОК ЌЕ ФРЛАМЕ ЈАЈЦА А КАМЕЊА КОН ВЛАДАТА

СКАНДАЛ ВО КРАТОВО: ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СОВЕТ ЗГРЕШИЛА ПРИ БРОЕЊЕ НА БРОЈ НА ГЛАСОВИ ПРИ ГЛАСАЊЕ НА СОВЕТ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИ НА УО НА ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ

Претседателката на Советот на општина Кратово Весна Петрова со старите методи од режимот на СПМ и ВМРО ДПМНЕ (не)знаејќи математика констатира донесување на одлука со 6-За, 4-Против и 2-Воздржан.

Вакво криминално владеење е својствено само за режимот на Груевски и Ѕинго!

Советничката група на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија при Советот на општина Кратово ја известува јавноста за следното:
Советот на општина Кратово на седницата оддржана денес 21.04.2022 година, на предлог на советничката група на ВМРО ДПМНЕ и СПМ донесува одлука за разрешување на член на УО на ООУ„Кочо Рацин“ Кратово на начин на кој што се прекршуваат одредбите од член 41 од Законот за локална самоуправа.

Имено, со член 41 став 2 од Законот за локалната самоуправа е утврдено дека Советот одлучува со мнозинство гласови од вкупниот број на членови, ако со закон и со статут поинаку не е определено. Од вкупно 15 присутни членови на Советот, гласаа 12 члена на советот, од кои за усвојување на одлуката 6 гласаа ЗА, 4 гласаа ПРОТИВ и 2 гласаа воздржано. Иако, при донесувањето на одлуката немаше мнозинство гласови од присутните членови на советот, Претседателот на Советот констатира дека е донесена одлуката.
Исто така, со 6 гласа ЗА, 4 гласа ПРОТИВ и 2 гласа ВОЗДРЖАН Претседателот на Советот констатираше дека е донесена одлука за именување на нов член во УО на ООУ„Кочо Рацин“ Кратово.

За неведеното прекршување на Законот за локалната самоуправа, советничката група на СДСМ ќе ги информира надлежните институции и ќе побара одговорност.
Претседателот на ОО на СДСМ Кратово Влатко Бојковски во Facebook статус објави дека ќе има кривична одговорност за сите учесници во криминалното носење на одлуки.

loading...

pay go88 đánh bài online go88 anh tài xỉu go88

https://sunwin.gg/