(ВИДЕО) Десетина повредени од кои две лица потешко во пожарот во хотелот Буши
(ВИДЕО) Десетина повредени од кои две лица потешко во пожарот во хотелот Буши
(ВИДЕО) КАМПАЊА НА МВР И РБСП: Безбедноста на пешаците на прво место, значително намален бројот на жртви на патиштата
(ВИДЕО) КАМПАЊА НА МВР И РБСП: Безбедноста на пешаците на прво место, значително намален бројот на жртви на патиштата
Грковска: Законот за потекло на имот ќе се донесува внимателно
Грковска: Законот за потекло на имот ќе се донесува внимателно
УЖАС, СО ВАКВИ ПРОТЕСТИ ПАК СЕ КРЕВА ЖЕЛЕЗНАТА ЗАВЕСА МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА - Бугарското ВМРО организираше протест против кревање на ветото: Демонстрантите скандираа „Македонија е бугарска“
УЖАС, СО ВАКВИ ПРОТЕСТИ ПАК СЕ КРЕВА ЖЕЛЕЗНАТА ЗАВЕСА МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА - Бугарското ВМРО организираше протест против кревање на ветото: Демонстрантите скандираа „Македонија е бугарска“
Приведен крадец во Штип, одземеното вратено на сопственикот, Претрес во скопско, приведено едно лице
Приведен крадец во Штип, одземеното вратено на сопственикот, Претрес во скопско, приведено едно лице
Бесими: Ребаланс за заздравување на економијата и поддршка на граѓаните и стопанството
Бесими: Ребаланс за заздравување на економијата и поддршка на граѓаните и стопанството
Зеленски: Војната со Русија ќе биде крвава, но ќе заврши на преговарачка маса
Зеленски: Војната со Русија ќе биде крвава, но ќе заврши на преговарачка маса
БОМБА НА КАЕВСКИ: Груевски откри нови работи, дали градоначалникот со кој контактира е Арсовска?
БОМБА НА КАЕВСКИ: Груевски откри нови работи, дали градоначалникот со кој контактира е Арсовска?

ПЕТРОВ: Со новата бројка од 70 стартапи поддржани преку инструментот СТАРТАПУВАЈ, бројката на поддржани стартапи во целокупното портфолио на Фондот достигна 393 компании, со заеднички инвестиции од 32 милиони евра

📢На „Стартапувај 3️⃣“ обезбедена најголема финансиска поддршка за стартапите во историјата на #ФИТР!
✊Со новата бројка од 70 стартапи поддржани преку инструментот СТАРТАПУВАЈ, бројката на поддржани стартапи во целокупното портфолио на Фондот достигна 393 компании, со заеднички инвестиции од 32 милиони евра.
💰Вкупниот обем на инвестиции во овие проекти изнесува 3 милиони евра, од кои вкупно 385 илјади евра се средства кои ќе ги инвестираат самите компании.
👉90% од поддржаните компании се нови корисници на Фондот, додека само 7 компании се поддржани по втор пат.
ДФИТР Петров💭„Огромни честитки за сите поддржани стартапи! Ви благодарам што сте дел од нашата мисија за трансформација на македонскиот стартап екосистем. Ви благодарам што преку вашите иновативни идеи придонесувате во развојот на иновативната економија. Но најмногу ви благодарам што покажувате и докажувате дека С. Македонија може да биде земја на иновации!“
Петров ги најави и планираните активности на Фондот за 2022 година, како јавниот повик ,,Стартапувај 4️⃣”, со поструктуирано инвестирање во нови категории на стартапи, а најавени се и комерцијализација на земјоделските технологии како и нов повик за акцелератори со фокус на инвестициската подготвеност на македонските стартапи.
🚀Следната година ФИТР за првпат ќе инвестира и во стартап хабови. Најголемата поддршка ќе дојде преку Хибридниот инвестициски фонд, кој ќе се фокусира на инвестиции во македонските стартапи од 100 илјади до 1.5 милиони евра.
📢Në “Startapuvaj 3️⃣“ është siguruar ndihmë më e madhe në historinë e #FIZHT!
✊Me numrin e ri të 70 startupeve të mbështetura nga instrumenti STARTAPUVAJ, numri i startupeve të mbështetura në portofolion e Fondit ka arritur në 393 kompani, me investim të përbashkët prej 32 milion euro.
💰Shuma e plotë e investimeve është 3 milion euro, ndërsa një shumë prej 385 mijë euro do t’i investojnë vetë kompanitë.
👉90% e kompanive të mbështetura janë të reja nga Fondi, ndërsa shtatë janë të mbështetura për së dyti.
DFIZHT Petrov💭”Urime të sinqerta nga gjithë mbështetësit e startupeve! Ju falemnderoj që jeni pjesë e misionit tonë për transformim të ekosistemit vendor për startup. Ju faleminderit që nëpërmjet ideve tuaja inovative kontribuoni në zhvillimin e ekonomisë inovative. Por, më së shumti ju falemnderoj që tregoni se Maqedonia e Veriut mund të jetë vend i inovacioneve”
Petrov i paralajmëroi edhe aktivitetet e Fondit për vitin 2022 si thirrjen publike “Startapuvaj 4️⃣”, me investim më të strukturuar në kategori të reja të startupeve, ndërsa është paralajëmëruar edhe komercializimi i teknologjive bujqësore si një thirrje e re për akscelerator me fokus në përgatitje investuese të startupeve maqedonase.
🚀Vitin e ardhshëm FIZHT për herë të parë do të investojë në startup hub. Mbështetja më e madhe do të vijë nga Fondi investues hibrid, që do të fokusohët në investime në startupe vendore duke filluar nga 100 mijë deri në 1.5 milion euro.

loading...

watch subbed anime. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

sites to watch anime AnimeDao Tokyo Ghoul

AnimeDao Attack on Titan Final Season

Tokyo Revengers Episode 24 - Uncen

Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2 Episode 19

sites to watch anime AnimeDao Pokémon Journeys: The Series