ШОКАНТНО: ГРАД СКОПЈЕ СО РЕБАЛАНС НА БУЏЕТ ПРЕДЛАГА КРАТЕЊЕ НА ПАРИТЕ НАМЕНЕТИ ЗА КЛУЧКАТА КАЈ МОМИН ПОТОК И БУЛЕВАРИТЕ ХРВАТСКА И СЛОВЕНИЈА?!
ШОКАНТНО: ГРАД СКОПЈЕ СО РЕБАЛАНС НА БУЏЕТ ПРЕДЛАГА КРАТЕЊЕ НА ПАРИТЕ НАМЕНЕТИ ЗА КЛУЧКАТА КАЈ МОМИН ПОТОК И БУЛЕВАРИТЕ ХРВАТСКА И СЛОВЕНИЈА?!
РУСИЈА И УКРАИНА РАЗМЕНИЈА 140 ВОЕНИ ЗАРОБЕНИЦИ, МЕЃУ НИВ 43 СЕ ОД БОРЦИТЕ ОД АЗОВСТАЛ
РУСИЈА И УКРАИНА РАЗМЕНИЈА 140 ВОЕНИ ЗАРОБЕНИЦИ, МЕЃУ НИВ 43 СЕ ОД БОРЦИТЕ ОД АЗОВСТАЛ
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид: Безбедноста на регионот е геополитички императив на Алијансата
Министерката Петровска на НАТО самитот во Мадрид: Безбедноста на регионот е геополитички императив на Алијансата
Сме имале повеќе вакви акции, ама одзивот на кавадарчани да спасат нечиј живот е нешто невидено, кажа доктор Петличковски
Сме имале повеќе вакви акции, ама одзивот на кавадарчани да спасат нечиј живот е нешто невидено, кажа доктор Петличковски
БОМБА НА БЕКТЕШИ: БИЗНИСМЕНИ МИЛИОНЕРИ СО ПОВЛАСТЕНА СТРУЈА ГРЕАТ ЦЕЛИ БАЗЕНИ И КОПААТ КРИПТОВАЛУТИ!
БОМБА НА БЕКТЕШИ: БИЗНИСМЕНИ МИЛИОНЕРИ СО ПОВЛАСТЕНА СТРУЈА ГРЕАТ ЦЕЛИ БАЗЕНИ И КОПААТ КРИПТОВАЛУТИ!
Пратеничката Снежана Калевска – Ванчева за ,,Фокус” открива кој пратеник ја снимал во деколте
Пратеничката Снежана Калевска – Ванчева за ,,Фокус” открива кој пратеник ја снимал во деколте
Ковачевски до Милошоски: Ако сакате јавна расправа со поранешни премиери, треба да дојдат сите премиери, ама Груевски ви е во странство
Ковачевски до Милошоски: Ако сакате јавна расправа со поранешни премиери, треба да дојдат сите премиери, ама Груевски ви е во странство
Тупанчески: Ветингот на судии може да биде направен и со постојните законски решенија
Тупанчески: Ветингот на судии може да биде направен и со постојните законски решенија

Со ребалансот на Буџетот – повеќе средства за реконструкција на улици, енергетски фасади, градинки, училишта и јавна хигиена во Општина Центар

Советот на Општина Центар, на вчерашната 65-та седница ги усвои и Измените и дополнувањата, односно ребалансот на општинскиот Буџет.
Со ребалансот, се предвидува зголемување на вкупните приходи и расходи во основниот буџет, средства со кои дополнително ќе се зголеми ефикасноста на работењето на секторите и одделенијата во Општина Центар.

За обновувањето на улиците и уличната инфраструктура Општина Центар после последниот ребаланс, за оваа година има предвидено вкупно 250.000.000 денари. Со овие средства ќе се покријат трошоците наменети за реконструктивни градежни зафати на 18 улици во Општина Центар, каде ќе се постави нова урбана опрема, ново зеленило. Од средствата општината ќе ги покрие и трошоците за модернизација на уличното осветлување и ќе продолжат активностите за замена на старото со ново енергетски ефикасно ЛЕД осветлување.

Со ребалансот на Буџетот се зголемува и фондот за субвенции за поправка на лифтови и санирање на покриви за дополнителни 1.500.000 денари, а се зголемуваат и средствата наменети за реконструкција на фасадите, во висина од 10.100.000 денари.

За активностите поврзани со заштитата на животната средина општината ќе одвои дополнителни 900.000 денари, а за почиста и поздрава околина, се зголемува и буџетот за ангажирање лица за одржување на јавната хигиена за 7.750.000 денари.

Со 2.600.000 денари ќе се зајакнат и општинските детски градинки, од кои дел ќе се искористат за ангажирање на дополнителен воспитен кадар, а дел од средствата ќе се наменат за подготовка на проекти за реконструкција на градинките.
Во однос на трошоците поврзани со основното образование и општинските основни училишта, Општина Центар ќе одвои дополнителни 8.605.000 денари за реализација на тековните училишни активности и ќе ги зголеми средствата за реконструкција на покривот на ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ за 8.000.000 денари.

loading...

nạp tiền go88 qua ngân hàng

sunwin pazuru sunwin âu cơ sunwin macao