ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ, КОСТА ПЕТРОВ ИМАШЕ НЕСРЕЌА И ГИ СКРШИ ДВЕТЕ РАЦЕ
ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ, КОСТА ПЕТРОВ ИМАШЕ НЕСРЕЌА И ГИ СКРШИ ДВЕТЕ РАЦЕ
Шахпаска: Во Битола го отворивме и вториот Центар за поддршка на згрижувачки семејства, воведуваме нови социјални услуги како дел од социјалната реформа
Шахпаска: Во Битола го отворивме и вториот Центар за поддршка на згрижувачки семејства, воведуваме нови социјални услуги како дел од социјалната реформа
(ВИДЕО) Милевски: Еднакви услови за сите деца, после 60 години го реновиравме училиштето „Пецо Даскалот“ во Заполжани
(ВИДЕО) Милевски: Еднакви услови за сите деца, после 60 години го реновиравме училиштето „Пецо Даскалот“ во Заполжани
(ВИДЕО) СЕ ГРАДИ ПЕТТАТА МИНИ ХЕЦ ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ КАВАДАРЦИ - МИТКО ЈАНЧЕВ НА ТЕРЕН
(ВИДЕО) СЕ ГРАДИ ПЕТТАТА МИНИ ХЕЦ ВО ЈП КОМУНАЛЕЦ КАВАДАРЦИ - МИТКО ЈАНЧЕВ НА ТЕРЕН
Заев: Крајната цел е да нема граници меѓу С. Македонија, Србија и Албанија
Заев: Крајната цел е да нема граници меѓу С. Македонија, Србија и Албанија
(ВИДЕО) МИТКО ЈАНЧЕВ - СЕМЕЈНИТЕ ВИНАРИИ КЕ ДОБИЈАТ ИЗЛОЖБЕН САЛОН
(ВИДЕО) МИТКО ЈАНЧЕВ - СЕМЕЈНИТЕ ВИНАРИИ КЕ ДОБИЈАТ ИЗЛОЖБЕН САЛОН
Денес во посета на Општина Кавадарци беше делегација на Мировниот корпус предводена од директорката Деборах Конер
Денес во посета на Општина Кавадарци беше делегација на Мировниот корпус предводена од директорката Деборах Конер
ЕДИ РАМА ИНСПИРАТИВЕН ВО СВОЈОТ ГОВОР: ГОСПОД МУ ДАЛ НА БАЛКАНОТ ДОВОЛНО РЕСУРСИ ЗА ЛУЃЕТО ДА ЖИВЕАТ ДОСТОИНСТВЕНО НО НИЕ ЛУЃЕТО МУ ПРКОСИМЕ НА ГОСПОД И СИ ШТЕТИМЕ САМИТЕ НА СЕБЕ
ЕДИ РАМА ИНСПИРАТИВЕН ВО СВОЈОТ ГОВОР: ГОСПОД МУ ДАЛ НА БАЛКАНОТ ДОВОЛНО РЕСУРСИ ЗА ЛУЃЕТО ДА ЖИВЕАТ ДОСТОИНСТВЕНО НО НИЕ ЛУЃЕТО МУ ПРКОСИМЕ НА ГОСПОД И СИ ШТЕТИМЕ САМИТЕ НА СЕБЕ

СОВЕТОТ ОДЛУЧИ – ВО КИСЕЛА ВОДА ПОЧНУВА ГОЛЕМА ГРАДЕЖНА ОФАНЗИВА

Почитувани

Со големо задоволство сакам да споделам некои посуштински одлуки кои ги донесе Советот на општина Кисела Вода на денешната 50 седница.

– Се одобри приоритетна реконструкција на улица Живко Фирфов во соработка со Министерство за транспорт и врски
– Изградба на систем за водоснабдување во населба Каменик
– Санација на улици во Цветан Димов и Пржино
– Реконструкција на ул. Наум Охридски со изведба на атмосферска канализација
– Обезбедени се средства за чистење и одржување на канали и чистење на депонии
– Продолжување на патот од Аџево накај Батинци, до границата со општина Студеничани
– Се зголемува и буџетот за асфалтирање на улици
– Донесена е одлука за склучување на меѓуопштинска соработка со град Скопје за имплементирање на Смартсити и поставување на паметно осветлување и платформа за дигитален град
– Донесен е и правилник за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки лифтови
– Одлука за објавување на јавен повик за субвенција на набавка на велосипеди за граѓаните на Кисела Вода

Со овие одлуки на советот ќе можеме да спроведеме дополнителни активности. За дополнителни детали и поединости тековно ќе информирам.

Со овие одлуки на Советот излегуваме во пресрет на дел од потребите. Знам дека секој е заинтересиран конкретно за неговата улица и конкретни проекти за кои ми пишувате. Жалам што не можам да одговарам на конкретните прашања, дел поради физичка неможност, а дел поради процедурите. За жал начинот на функционирање на системот на локална самоуправа не дозволува да можам конкретно да кажам кога точно кој проект ќе се спроведе. Има повеќе фактори кои влијаат.

loading...

4Anime persona 4 the animation crunchyroll: Death Note (Dub) (https://4anime.biz/m/rjdB) Episode 37

WCOStream watch anime dub: Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 10