Возачот на автобусот на „Беса Транс“ е виновен за несреќата со 45 загинати, заврши истрагата
Возачот на автобусот на „Беса Транс“ е виновен за несреќата со 45 загинати, заврши истрагата
ХРВАТСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ТОТАЛНО ОДЛЕПИ - Милановиќ: Ќе ги повлечам сите војници од Украина, тоа нема никаква врска со Украина, туку со политиката на Бајден
ХРВАТСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ТОТАЛНО ОДЛЕПИ - Милановиќ: Ќе ги повлечам сите војници од Украина, тоа нема никаква врска со Украина, туку со политиката на Бајден
Австралија ќе помогне, ако во Европа дојде до недостиг на рускиот гас
Австралија ќе помогне, ако во Европа дојде до недостиг на рускиот гас
(ВИДЕО) Интервју со МФ Фатмир Бесими: Имаме план за забрзување на економската и финансиската соработка со Бугарија
(ВИДЕО) Интервју со МФ Фатмир Бесими: Имаме план за забрзување на економската и финансиската соработка со Бугарија
ГЕОРГИЕВСКИ: ШТЕТАТА ВРЗ ГАЗИ БАБА ОД ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ НА ВМРО ДПМНЕ ЌЕ БИДЕ ОГРОМНА, СТОПИРАНИ СЕ МНОГУ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ
ГЕОРГИЕВСКИ: ШТЕТАТА ВРЗ ГАЗИ БАБА ОД ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ НА ВМРО ДПМНЕ ЌЕ БИДЕ ОГРОМНА, СТОПИРАНИ СЕ МНОГУ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ
БУЧКОВСКИ: МОЖЕБИ НЕ ЗА 6 МЕСЕЦИ, НО ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМ КРЕВАЊЕ НА ВЕТОТО ОД БУГАРИЈА, КРИЗАТА ВО УКРАИНА ЌЕ ГО ЗАБРЗА ПРОЦЕСОТ
БУЧКОВСКИ: МОЖЕБИ НЕ ЗА 6 МЕСЕЦИ, НО ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАВА ОЧЕКУВАМ КРЕВАЊЕ НА ВЕТОТО ОД БУГАРИЈА, КРИЗАТА ВО УКРАИНА ЌЕ ГО ЗАБРЗА ПРОЦЕСОТ
МАРЈАН ЃОРЧЕВ Е РАСИПАН СТАР ЛИСЕЦ, СЕ ОБИДУВА ДА ГИ МИНИРА ПРЕГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА СО ПРЕДЛОГОТ УКИМ И МАНУ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО ПРЕГОВОРИТЕ
МАРЈАН ЃОРЧЕВ Е РАСИПАН СТАР ЛИСЕЦ, СЕ ОБИДУВА ДА ГИ МИНИРА ПРЕГОВОРИТЕ СО БУГАРИЈА СО ПРЕДЛОГОТ УКИМ И МАНУ ДА СЕ ВКЛУЧАТ ВО ПРЕГОВОРИТЕ
БРАВО - ВАКА ТРЕБА И КАЈ НАС: Италијанските болници одбиваат да лекуваат и да оперираат невакцинирани или непрележани од Ковид
БРАВО - ВАКА ТРЕБА И КАЈ НАС: Италијанските болници одбиваат да лекуваат и да оперираат невакцинирани или непрележани од Ковид

СПАСОВСКИ: Денеска се обратив на 71 сесија на Извршниот Комитет на УНХЦР, при што истакнав дека ние сме активен партнер на Обединетите нации и другите меѓународни организации и ЕУ, а ефикасното управување со миграцијата е еден од нашите приоритети, првенствено раното откривање и спречување на илегалните движења долж тнр. „Западнобалканска рута“

Со цел усогласување на нашето законодавство со регулативата на ЕУ, во 2018 година влезе во сила новиот Закон за меѓународна и привремена заштита – во голем дел е усогласен со Директивите на Европскиот Совет и Парламент, а потоа и поголем број под-законски акти. Земјата е договорна страна на сите клучни меѓународни инструменти на УНХЦР. Во однос на Глобалниот Пакт за бегалци и Глобалниот договор за миграција, дадовме силна поддршка и изнесовме неколку заложби – притоа остануваме посветени за нивно натамошно имплементирање и унапредување.

Фокусот во изминатиов период не беше само во функција на намалување на заканите по граничната безбедност, туку и во функција на намалување на ризикот по животот и здравјето, преку обезбедено строго почитување на мерките за заштита од COVID-19 во прифатните центри.

Остануваме посветени на добрата координација и соработка, размената на информации и споделената одговорност меѓу различните чинители, кои можат многу да придонесат во решавањето на актуелните глобални предизвици.

loading...

animedao. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

Hunter x Hunter (2011) (Dub)

My Hero Academia Season 2 (Dub)

animes online WONDER EGG PRIORITY

watch anime dub Tokyo Ghoul

english dubbed anime SK8 the Infinity (Dub)