(ФОТО ГАЛЕРИЈА) УБАВ ДЕН ДЕНЕСКА: ДОДЕКА ВЛАДИНАТА ДЕЛЕГАЦИЈА СЕ ПОКЛОНУВАШЕ НАД ГРОБОТ НА КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЦРКВАТА СВЕТИ КЛЕМЕНТЕ ВО РИМ, МПЦ ДОБИ АВТОКЕФАЛНОСТ ВО СКОПЈЕ
(ФОТО ГАЛЕРИЈА) УБАВ ДЕН ДЕНЕСКА: ДОДЕКА ВЛАДИНАТА ДЕЛЕГАЦИЈА СЕ ПОКЛОНУВАШЕ НАД ГРОБОТ НА КИРИЛ И МЕТОДИЈ ВО ЦРКВАТА СВЕТИ КЛЕМЕНТЕ ВО РИМ, МПЦ ДОБИ АВТОКЕФАЛНОСТ ВО СКОПЈЕ
Заедничка литургија на МПЦ-ОА и СПЦ во соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје
Заедничка литургија на МПЦ-ОА и СПЦ во соборниот храм „Св. Климент Охридски“ во Скопје
Ковачевски: Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ е достоен продолжувач на визијата и просветителското дело на светите браќа
Ковачевски: Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ е достоен продолжувач на визијата и просветителското дело на светите браќа
Средба во ДАВОС на претседателот Пендаровски со францускиот економист Жак Атали
Средба во ДАВОС на претседателот Пендаровски со францускиот економист Жак Атали
Честитка од претседателот Пендаровски по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј
Честитка од претседателот Пендаровски по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј
(ФОТО) МВР СО ПОЛНИ РАЦЕ РАБОТА: Пронајдена дрога при претрес во Скопје, Пронајден хероин, Приведени две лица од Куманово, Кривична пријава за загрозување на животната средина и природата со отпад
(ФОТО) МВР СО ПОЛНИ РАЦЕ РАБОТА: Пронајдена дрога при претрес во Скопје, Пронајден хероин, Приведени две лица од Куманово, Кривична пријава за загрозување на животната средина и природата со отпад
Ковачевски до МПЦ-ОА: Со особена грижа и верност ги чуваме заветите на Светите Кирил и Методиј
Ковачевски до МПЦ-ОА: Со особена грижа и верност ги чуваме заветите на Светите Кирил и Методиј
(ВИДЕО) ДЕНЕСКА Е ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД - Српскиот Патријах обзнани среде Скопје – СПЦ прифаќа Автокефалност за МПЦ!
(ВИДЕО) ДЕНЕСКА Е ИСТОРИСКИ ДЕН ЗА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД - Српскиот Патријах обзнани среде Скопје – СПЦ прифаќа Автокефалност за МПЦ!

Средба Османи-Петков во Анталија

Во продолжение на учеството на Анталија Дипломатскиот Форум, министерот за надворешни работи, Бујар Османи, оствари средба со Премиерот на Република Бугарија, Кирил Петков.

На средбата стана збор за воениот конфликт во Украина и како истиот ќе се рефлектира во однос на безбедносната состојба во регионот на Западниот Балкан и Европа, при што Османи нагласи:
“Ни требаат јасни и недвосмислено пораки како гарант за европската перспектива на земјите од регионот. Нашата европска интеграција станува безбедносно прашање и само позитивен исчекор во оваа насока ќе допринесе кон општата безбедност и сигурност на целиот европски континент”.

На средбата беше изразено задоволство од процесот на динамизирање на билатералната соработка преку реализацијата на концептот на работни групи и конкретните активности и предлози кои до сега произлегоа од нивната работа, беа дискутирани разменетите предлози за унапредување на соработката во повеќе области.

Во однос на пакетот политички прашања беше нагласено дека непосредната комуникација на политичко и експертско ниво е ефективен метод и како таков ќе продолжи да се користи во контекстот на продлабочување на односите и подигање на нивото на политички дијалог.

Атмосферата на изразена политичка волја и духот на искреност и отвореност кој преовладува на досегашните средби се вистинскиот правец и се очекува да водат кон заеднички прифатливи решенија за прашањата од интерес на двете земји.

Takim Osmani-Petkov në Antalia

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, në kuadër të Forumit Diplomatik të Antalias, takoi Kryeministrin e Republikës së Bullgarisë, Kiril Petkov.

Në takim u bisedua për konfliktin ushtarak në Ukrainë dhe si i njëjti do të reflektohet në raport me sigurinë në rajonin e Ballkanit Perëndimor dhe Evropës, me ç’rast Osmani theksoi:
“Na duhen mesazhe të qarta dhe të pahamendshme si garantues të perspektivës evropiane të vendeve të rajonit. Integrimi ynë evropian po bëhet një çështje sigurie dhe vetëm një hap pozitiv në këtë drejtim do të kontribuojë në sigurinë e përgjithshme dhe sigurinë e të gjithë kontinentit evropian.”

Në takim u shpreh kënaqësia për procesin e dinamizimit të bashkëpunimit bilateral përmes realizimit të konceptit të grupeve punuese dhe aktiviteteve dhe propozimeve që kanë dalë nga puna e tyre, u diskutuan propozimet e shkëmbyera për përmirësimin e bashkëpunimit në shumë fusha.

Sa i përket pakos së çështjeve politike, u theksua se komunikimi i drejtpërdrejtë në nivel politik dhe ekspert është një metodë efektive dhe si e tillë do të vazhdojë të përdoret në konteskt të thellimit të marrëdhënieve dhe ngritjes së nivelit të dialogut politik.

Atmosfera e vullnetit të shprehur politik dhe fryma e sinqeritetit dhe të qenurit të hapur që mbizotëron në takimet e deritanishme janë drejtimi i duhur dhe pritet të çojnë në zgjidhje të pranueshme reciproke për çështjet me interes për të dyja vendet.

loading...

https://animeflix1.com/. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

anime streaming That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

ANIMEFLIX Death Note (Dub)

anime websites ANIMEFLIX The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat

ANIMEFLIX Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train

ANIMEFLIX High School DxD