Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Бислимовски: За 98,8 отсто од домаќинствата просечната цена на струјата ќе се зголеми за 7,4 отсто
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Ковачевски: Јавниот сектор треба да има поголеми плати, согласно методологија за раст и зголемена продуктивност
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Маричиќ: Пред нас се многу предизвици, важно е да останеме на европскиот пат
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Парното греење во Скопје ќе го преземе државата, кажа премиерот Димитар Ковачевски денеска одговарајќи на пратенички прашања во Собранието
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Мираковска: ЕП дава јасна поддршка на земјава за евроинтеграцијата – во донесениот документ внесени македонските црвени линии
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Ковачевски: Не треба да има предвремени избори, Владата се грижи за националните интереси и за достоинството на граѓаните
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите
Јовева: Европскиот парламент дава целосна поддршка за почеток на преговорите

Средба Тренчевска-Тицињски: Полска продолжува да биде наш верен соработник со која споделуваме искуства за понатамошниот напредок во формирање на политики

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска се сретна со Полскиот Амбасадор Војциех Тицињски. На средбата се разговараше за досегашната соработка помеѓу државите, како и можностите за понатамошното споделување на искуства кое ќе придонесе во креирањето на политики за развојот на државата и нејзината интеграција во Европската Унија.

„Полска е долгогодишен поддржувач и пријател на Северна Македонија. Споделувајќи искуства низ постојаната соработка научивме многу во делот на Социјалното претприемништво. Стекнатите искуствата ни се од голема корист и за подготвување на Законот за Социјално претприемништво и во делот на ИПА проектите“, рече Тренчевска.​

Амбасадорот на Полска изрази поддршка и во унапредувањето на животот на граѓаните во Локалните Самоуправи и Организација на студиски престој и размена на искуства на релевантни теми.
„Ќе ги мотивираме нашите партнери за претприемништво и невладините организации кои работат на социјалните услуги и ќе им дадеме поддршка да се вклучат во реализација на дадените предлози, “ додаде Тренчевска.

Двете страни изразија благодарност за досегашната соработка која ќе продолжи и во наредниот период.

loading...

https://go88.gg/

https://sunwin.gg/